Menopauza 1170x180

Most egy 160 milliós hegedűt keresünk, ami ráadásul Lajkó Félixé

2019/11/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Valami van a levegőben, mert sorra tűnnek el a drágábbnál drágább hegedűk, ráadásul olyan körülmények között, amelyek nem feltétlenül a gazdájuk gondosságát példázza.

Nem biztos, hogy ezen a fotón éppen a Montagnana van a kezében...

Arról éppen ma számoltunk be, hogy meglett a londoni vonaton felejtett hegedű.

Alig telt el egy óra, és a Magyar Szó-n felbukkant egy újabb hegedűs eset: a világhírű zenész családjával temetőlátogatáson járt Péterrévén, és nnen, vagyis a temető parkolójában leállított autójából tűnt el a nagy értékű hangszer és két vonó, egy arany szerelékes W.E. Hill and Sons és egy Knopf ezüst szerelékes.

A belgrádi szerb média szerint az 1800-as években készült hegedű értéke félmillió euró, ugyanis a Domenico Montagnana márkájú hangszer igen ritka. A rendőrség az esetet súlyos rablásnak minősítette, a nyomozás folyamatban van. (Bár szerintünk rablás az, amikor testi erőszakot is alkalmaz a bűnöző annak érdekében, hogy megszerezze a kiszemelt holmit – erről itt nincs szó.)

Rablás vagy lopás – egyre megy: az értékes hangszer eltűnt. Kiegészítenénk az előző hegedűs cikkünkben megfogalmazott tanulságot (NEM FELEJTÜNK EGY SZÁZMILLIÓS HANGSZERT A VONATON!) azzal, hogy NEM HAGYUNK ÉRTÉKES DOLGOT AZ AUTÓBAN, pláne akkor nem, ha annak a dolognak az értéke mintegy 160 milla és akkor, amikor köztudott, hogy Halottak napja környékén komplett autófeltörő-szakág kezd működésbe a temetők környékén.

Nagyon drukkolunk, hogy hasonló jó hírekkel szolgálhassunk a Montagnana-hegedűvel kapcsolatban, mint amilyen hírt ma a Tecchler-hegedűről közölhettünk.

Szóval, t. raboló vagy lopó kartárs, tessen már visszajuttatni a hangszert eredeti tulajdonosának, hogy további szép pillanatokat szerezhessen általa közönségének. Köszi.

Reméljük, mire eljön az újévi koncert napja, újra Lajkó Félixé lesz a csodálatos hangszer.

 

Lajkó Félix, hegedű, lopás, Domenico Montano

Képtár

  • Most egy 160 milliós hegedűt keresünk, ami ráadásul Lajkó Félixé kép 79891
  • Most egy 160 milliós hegedűt keresünk, ami ráadásul Lajkó Félixé kép 79892
 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek