Nem halott a pénz: a Forbes listájának TOP 20-ába felkerült Marsalkó Dávid is

2020/07/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Forbes minden évben összerakja a "Legértékesebb magyar celebek" listáját, ami nem feltétlenül azt meséli el, ki forog jobban a médiában és a megfelelő körökben, hanem azt is, hogy az ismertségét ki tudja legjobban pénzre váltani.

Sziget 2018. (Fotó: Halott Pénz)

A hírességek ismertségét, kedveltségét, hitelességét és követését mérték a 18–59 éves magyar lakosság körében. Közben a Forbes által felkért 14 fős zsűri a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és közösségi médiás jelenlétét pontozta. A kutatási eredményekhez és a zsűri pontszámaihoz végül a szerkesztőség tagjai által adott pontszámokat is odacsapták, így állt össze a végleges sorrend.

Idén a legprofibbak saját vállalkozás vagy sajátmárkás termék felépítésével töltötték a karantént. Ahhoz, hogy a top 20-ba kerüljön valaki, pár év munkája kevés. Míg a feltörekvők akár tíz–húsz szponzorral is szerződnek, a Forbes-lista szereplői már gondosan megválogatják, mihez adják énmárkájukat. Majka például már 2019-re megháromszorozta cége árbevételét.

Új név, egyben a top 20 legfiatalabb tagja és a lista egyik legügyesebb socialmedia-felhasználója Dallos Bogi a 11. helyen. Szintén új szereplő Gáspár Laci és Marsalkó Dávid, s egy év kihagyás után a húszfős topba 16. helyen tért vissza Caramel.

A TOP 20 a nyomtatott újságban teljes egészében megtalálható, a napi sajtó által megemlített "celebek" sorrendje a következő:

1. Hosszú Katinka

2. Ördög Nóra

3. Sebestyén Balázs

4. Majka

5. Istenes Bence

6. Fördős Zé

7. Rúzsa Magdi

8. Till Attila

9. Kasza Tibor

10. Kiss Ramóna

11. Dallos Bogi

(...)

16. Caramel

(...)

18. Gáspár Laci

19. Rubint Réka

20. Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Marsalkó Dávid egyébként nominál az év legjobb férfi előadója díjra, míg a Halott Pénz az év zenekara címért indul, Rúzsa Magdit pedig az év legjobb női előadója díjra jelölték. A Petőfi zenei díj további jelöltjeit itt lehet megnézni.

 

 

Forbes-lista, Majka, Dallos Bogi, Gáspár Laci, Marsalkó Dávid, Rúzsa Magdi, Kasza Tibor, Caramel

 

 

Szólj hozzá!


Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

2020.04.13-i és a 2021.04.14-i koncert pótlása december 21-én lett volna, most a buli tett egy jó nagy kört, és visszaérkezett a tavaszi dátumra:...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.

Szombaton Alle Farben rázza fel Budapestet a novemberi depiből

Élőben idén nyáron hallhattuk már Alle Farbent a STRAND Fesztivál egyik fő fellépőjeként, az évben itthon utoljára november 27-én csíphetjük el, ugyanis az Akvárium Klub NagyHall termében ad önálló bulit.
Új koncertek