Nem halott a pénz: a Forbes listájának TOP 20-ába felkerült Marsalkó Dávid is

2020/07/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Forbes minden évben összerakja a "Legértékesebb magyar celebek" listáját, ami nem feltétlenül azt meséli el, ki forog jobban a médiában és a megfelelő körökben, hanem azt is, hogy az ismertségét ki tudja legjobban pénzre váltani.

Sziget 2018. (Fotó: Halott Pénz)

A hírességek ismertségét, kedveltségét, hitelességét és követését mérték a 18–59 éves magyar lakosság körében. Közben a Forbes által felkért 14 fős zsűri a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és közösségi médiás jelenlétét pontozta. A kutatási eredményekhez és a zsűri pontszámaihoz végül a szerkesztőség tagjai által adott pontszámokat is odacsapták, így állt össze a végleges sorrend.

Idén a legprofibbak saját vállalkozás vagy sajátmárkás termék felépítésével töltötték a karantént. Ahhoz, hogy a top 20-ba kerüljön valaki, pár év munkája kevés. Míg a feltörekvők akár tíz–húsz szponzorral is szerződnek, a Forbes-lista szereplői már gondosan megválogatják, mihez adják énmárkájukat. Majka például már 2019-re megháromszorozta cége árbevételét.

Új név, egyben a top 20 legfiatalabb tagja és a lista egyik legügyesebb socialmedia-felhasználója Dallos Bogi a 11. helyen. Szintén új szereplő Gáspár Laci és Marsalkó Dávid, s egy év kihagyás után a húszfős topba 16. helyen tért vissza Caramel.

A TOP 20 a nyomtatott újságban teljes egészében megtalálható, a napi sajtó által megemlített "celebek" sorrendje a következő:

1. Hosszú Katinka

2. Ördög Nóra

3. Sebestyén Balázs

4. Majka

5. Istenes Bence

6. Fördős Zé

7. Rúzsa Magdi

8. Till Attila

9. Kasza Tibor

10. Kiss Ramóna

11. Dallos Bogi

(...)

16. Caramel

(...)

18. Gáspár Laci

19. Rubint Réka

20. Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Marsalkó Dávid egyébként nominál az év legjobb férfi előadója díjra, míg a Halott Pénz az év zenekara címért indul, Rúzsa Magdit pedig az év legjobb női előadója díjra jelölték. A Petőfi zenei díj további jelöltjeit itt lehet megnézni.

 

 

Forbes-lista, Majka, Dallos Bogi, Gáspár Laci, Marsalkó Dávid, Rúzsa Magdi, Kasza Tibor, Caramel

 

 

Szólj hozzá!


Kastélyházibuli újratöltve!

Kastélyházibuli újratöltve!

Újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot – akit érdekel, tavaly milyen volt, a HBO Go kínálatában megnézheti.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

87 ezren fesztiváloztak a Campuson

A fesztivál nyitását nagy várakozás előzte meg mindenki részéről: a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon, idén a Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű nappal szerveztek meg Debrecenben. Az eseményen a szervezők közlése szerint 87 ezren vettek részt.

Korda György is az EFOTT-on landol

A zenei szakma hazai krémje (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter, Flo Rida) mellett a retró nagyágyúi is fellépnek az idei EFOTT-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek