Nem halott a pénz: a Forbes listájának TOP 20-ába felkerült Marsalkó Dávid is

2020/07/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Forbes minden évben összerakja a "Legértékesebb magyar celebek" listáját, ami nem feltétlenül azt meséli el, ki forog jobban a médiában és a megfelelő körökben, hanem azt is, hogy az ismertségét ki tudja legjobban pénzre váltani.

Sziget 2018. (Fotó: Halott Pénz)

A hírességek ismertségét, kedveltségét, hitelességét és követését mérték a 18–59 éves magyar lakosság körében. Közben a Forbes által felkért 14 fős zsűri a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és közösségi médiás jelenlétét pontozta. A kutatási eredményekhez és a zsűri pontszámaihoz végül a szerkesztőség tagjai által adott pontszámokat is odacsapták, így állt össze a végleges sorrend.

Idén a legprofibbak saját vállalkozás vagy sajátmárkás termék felépítésével töltötték a karantént. Ahhoz, hogy a top 20-ba kerüljön valaki, pár év munkája kevés. Míg a feltörekvők akár tíz–húsz szponzorral is szerződnek, a Forbes-lista szereplői már gondosan megválogatják, mihez adják énmárkájukat. Majka például már 2019-re megháromszorozta cége árbevételét.

Új név, egyben a top 20 legfiatalabb tagja és a lista egyik legügyesebb socialmedia-felhasználója Dallos Bogi a 11. helyen. Szintén új szereplő Gáspár Laci és Marsalkó Dávid, s egy év kihagyás után a húszfős topba 16. helyen tért vissza Caramel.

A TOP 20 a nyomtatott újságban teljes egészében megtalálható, a napi sajtó által megemlített "celebek" sorrendje a következő:

1. Hosszú Katinka

2. Ördög Nóra

3. Sebestyén Balázs

4. Majka

5. Istenes Bence

6. Fördős Zé

7. Rúzsa Magdi

8. Till Attila

9. Kasza Tibor

10. Kiss Ramóna

11. Dallos Bogi

(...)

16. Caramel

(...)

18. Gáspár Laci

19. Rubint Réka

20. Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Marsalkó Dávid egyébként nominál az év legjobb férfi előadója díjra, míg a Halott Pénz az év zenekara címért indul, Rúzsa Magdit pedig az év legjobb női előadója díjra jelölték. A Petőfi zenei díj további jelöltjeit itt lehet megnézni.

 

 

Forbes-lista, Majka, Dallos Bogi, Gáspár Laci, Marsalkó Dávid, Rúzsa Magdi, Kasza Tibor, Caramel

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek