Nem halott a pénz: a Forbes listájának TOP 20-ába felkerült Marsalkó Dávid is

2020/07/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Forbes minden évben összerakja a "Legértékesebb magyar celebek" listáját, ami nem feltétlenül azt meséli el, ki forog jobban a médiában és a megfelelő körökben, hanem azt is, hogy az ismertségét ki tudja legjobban pénzre váltani.

Sziget 2018. (Fotó: Halott Pénz)

A hírességek ismertségét, kedveltségét, hitelességét és követését mérték a 18–59 éves magyar lakosság körében. Közben a Forbes által felkért 14 fős zsűri a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és közösségi médiás jelenlétét pontozta. A kutatási eredményekhez és a zsűri pontszámaihoz végül a szerkesztőség tagjai által adott pontszámokat is odacsapták, így állt össze a végleges sorrend.

Idén a legprofibbak saját vállalkozás vagy sajátmárkás termék felépítésével töltötték a karantént. Ahhoz, hogy a top 20-ba kerüljön valaki, pár év munkája kevés. Míg a feltörekvők akár tíz–húsz szponzorral is szerződnek, a Forbes-lista szereplői már gondosan megválogatják, mihez adják énmárkájukat. Majka például már 2019-re megháromszorozta cége árbevételét.

Új név, egyben a top 20 legfiatalabb tagja és a lista egyik legügyesebb socialmedia-felhasználója Dallos Bogi a 11. helyen. Szintén új szereplő Gáspár Laci és Marsalkó Dávid, s egy év kihagyás után a húszfős topba 16. helyen tért vissza Caramel.

A TOP 20 a nyomtatott újságban teljes egészében megtalálható, a napi sajtó által megemlített "celebek" sorrendje a következő:

1. Hosszú Katinka

2. Ördög Nóra

3. Sebestyén Balázs

4. Majka

5. Istenes Bence

6. Fördős Zé

7. Rúzsa Magdi

8. Till Attila

9. Kasza Tibor

10. Kiss Ramóna

11. Dallos Bogi

(...)

16. Caramel

(...)

18. Gáspár Laci

19. Rubint Réka

20. Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Marsalkó Dávid egyébként nominál az év legjobb férfi előadója díjra, míg a Halott Pénz az év zenekara címért indul, Rúzsa Magdit pedig az év legjobb női előadója díjra jelölték. A Petőfi zenei díj további jelöltjeit itt lehet megnézni.

 

 

Forbes-lista, Majka, Dallos Bogi, Gáspár Laci, Marsalkó Dávid, Rúzsa Magdi, Kasza Tibor, Caramel

 

 

Szólj hozzá!


Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem...

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Robert Redford mellé KELL a Streisand!

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a HAB előzetese.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek