Nem halott a pénz: a Forbes listájának TOP 20-ába felkerült Marsalkó Dávid is

2020/07/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Forbes minden évben összerakja a "Legértékesebb magyar celebek" listáját, ami nem feltétlenül azt meséli el, ki forog jobban a médiában és a megfelelő körökben, hanem azt is, hogy az ismertségét ki tudja legjobban pénzre váltani.

Sziget 2018. (Fotó: Halott Pénz)

A hírességek ismertségét, kedveltségét, hitelességét és követését mérték a 18–59 éves magyar lakosság körében. Közben a Forbes által felkért 14 fős zsűri a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és közösségi médiás jelenlétét pontozta. A kutatási eredményekhez és a zsűri pontszámaihoz végül a szerkesztőség tagjai által adott pontszámokat is odacsapták, így állt össze a végleges sorrend.

Idén a legprofibbak saját vállalkozás vagy sajátmárkás termék felépítésével töltötték a karantént. Ahhoz, hogy a top 20-ba kerüljön valaki, pár év munkája kevés. Míg a feltörekvők akár tíz–húsz szponzorral is szerződnek, a Forbes-lista szereplői már gondosan megválogatják, mihez adják énmárkájukat. Majka például már 2019-re megháromszorozta cége árbevételét.

Új név, egyben a top 20 legfiatalabb tagja és a lista egyik legügyesebb socialmedia-felhasználója Dallos Bogi a 11. helyen. Szintén új szereplő Gáspár Laci és Marsalkó Dávid, s egy év kihagyás után a húszfős topba 16. helyen tért vissza Caramel.

A TOP 20 a nyomtatott újságban teljes egészében megtalálható, a napi sajtó által megemlített "celebek" sorrendje a következő:

1. Hosszú Katinka

2. Ördög Nóra

3. Sebestyén Balázs

4. Majka

5. Istenes Bence

6. Fördős Zé

7. Rúzsa Magdi

8. Till Attila

9. Kasza Tibor

10. Kiss Ramóna

11. Dallos Bogi

(...)

16. Caramel

(...)

18. Gáspár Laci

19. Rubint Réka

20. Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Marsalkó Dávid egyébként nominál az év legjobb férfi előadója díjra, míg a Halott Pénz az év zenekara címért indul, Rúzsa Magdit pedig az év legjobb női előadója díjra jelölték. A Petőfi zenei díj további jelöltjeit itt lehet megnézni.

 

 

Forbes-lista, Majka, Dallos Bogi, Gáspár Laci, Marsalkó Dávid, Rúzsa Magdi, Kasza Tibor, Caramel

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a...

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely körülbelül hét óra alatt 80 országban lett...

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az Another Day maxi megjelenéséhez, mely a CD-korszak után most válik először online is elérhetővé. Az időutazás pörög tovább, november 20-án az A38 Hajón lesz a kilövés a zenekar...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek