Nyáron ingyenes koncertet ad a Margitszigeten – előtte még elindul az Eurovízión

2018/03/12  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Emlékeztek még arra a folyton mosolygó, örökmozgó hegedűs fiúra, aki 2009-ben Fairytale című dalával rekord pontszámmal nyerte a Moszkvai Eurovíziós dalfesztivált? Ha a válasz igen, és még kedveltétek is, akkor nagyon fogtok örülni, hisz Alexander Rybakot idén is láthatjuk majd versengeni Lisszabonban.

Fotó: Alexander Rybak/FB

Az idén 32. életévét töltő, eredetileg belarusz származású norvég fiatalember 2009-ben egész Európát elvarázsolta a Moszkvai Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol saját szerzeményével  – a fesztivál történetének addigi legmagasabb pontszámával – minden versenytársat csúnyán leiskolázott.

Az azóta eltelt években sem lustálkodott, amellett, hogy folyamatosan írt saját dalokat, szerepelt musicalekben, fimekben, sőt, még animációs mesefilmekben is szinkronhangként.

Úgy tűnik, az eurovíziós versengés légköre annyira magával ragadta, hogy sose lesz képes túlságosan távolról szemlélni. Idén 10 vetélytársát legyőzve a norvég közönség egyértelmű kívánságát kifejezve vitte el a fődíjat a Melodi Grand Prix című nemzeti döntőn, ami azt is jelenti, hogy májusban is szurkolhatunk – természetesen az AWS mellet – a döntőbe jutásáért. Meghallgatva az idei versenydalát, ki merem jelenteni, ismét nagy esélye van a győzelemre.

Aki pedig élőben szeretne ízelítőt kapni munkásságából, annak ajánljuk, hogy június 9-én látogasson el a Margitszigetre, ugyanis a művész úr ingyenes koncertet ad a Nagyréten! Erről az eseményről minden részlet megtalálható korábbi cikkünkben:

Ajánlhatunk egy júniusi programot? Mezítláb a réten!

Eurovízió, Lisszabon, Alexander Rybak

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek