Nyert a Lanou, posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

2021/10/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert, s az év zenésze posztumusz díjat kapott Siklósi Örs.

Posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte (Andrásik Remo – zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője, Horváth Gergely – rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója, Cselőtei László – zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke, Nagy Szabolcs – kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke, Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid.

A grémium a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni.

Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs.

Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották.

Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György.

Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar,

az év hangmérnöke Mezei Márton,

az év hangtechnikusa Benkő Kristóf,

az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté,

az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám (Shock magazin),

az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett.

Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id.Tornóczky Ferenc.

Öröm a Zene, tehetségkutató, Lanou, Siklósi Örs, háttéremberek, HANOSZ

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek