Október 2. éjfélig lehet nevezéseket küldeni az első Music Hungary-díjra

2022/09/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az idén 10. jubileumát ünneplő Music Hungary Konferencia & Showcase kapcsán a Music Hungary Szövetség bejelentette, hogy az évforduló alkalmából rangos szakmai díjat is alapítottak.

A fotó illusztráció (

“Vannak más, nívós szakmai díjak is, az Artisjus a dalszerzőket, a Fonogram a hangfelvétel ipart, a Petőfi zenei díj a rádiós-tévés teljesítményeket díjazza, de mi egy átfogóbb, komplexebb elismerésben gondolkoztunk” –  indokolta a díjalapítást Süli András, a Szövetség elnökségi tagja az elsősorban a X. Music Hungary Konferencia & Showcase (Veszprém, Hangvilla ; 2022. november 29-30.) kapcsán rendezett sajtóeseményen.

A nyílt nevezés a szövetség weboldalán elérhető és október 2-án zárul, ezt követően egy héttagú szakmai bizottság állít össze egy shortlist-et.

Kategóriák:

  • A Music Hungary Backstage-díja
  • A Music Hungary Showtime-díja
  • A Music Hungary Vizuál-díja
  • A Music Hungary Innováció-díja
  • A Music Hungary Pro-díja
  • A Music Hungary Média-díja
  • A Music Hungary Inspiráció-díja
  • A Music Hungary Crossover-díja

A bizottság tagjai:

  • Jónás Vera Artisjus- és fonogram díjas énekesnő, dalszerző;
  • Décsy Eszter, a Music Hungary Szövetség PR- és kommunikációs menedzsere;
  • Horváth Gergely rádiós szakember, kreatív producer;
  • Réz György, kommunikációs szakember és Majdnem Híres Rocksuli társalapítója;
  • Stiedl Gusztáv, Schubert Music Publishing társtulajdonosa és a Magyar Zeneműkiadók Szövetségének társelnöke;
  • Temesi Bertalan Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros,zenei producer; és
  • Varga Balázs, a TIXA Hungary Kft. alapítója, ügyvezetője, a Fekete Zaj Fesztivál főszervezője.

A győzteseket november 30-án hirdetik ki Veszprémben.

A Music Hungary Konferencia & Showcase immáron harmadik éve a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt főtámogatásával valósul meg. Az idei évben a Szövetség fókusza jelentős részben a megtépázott szektor helyreállításával foglalkozott, munkacsoportokban stratégiai anyagok kidolgozásával foglalkoztak elsősorban, hogy a hosszútávon fontos gyakorlati utak kialakuljanak.

“Az euró árfolyam, a KATA megszűnése, az infláció mindenkit érint, a zeneipart különösen, így olyan dolgokkal kellett foglalkoznunk, amikre az év elején még nem is számítottunk, mint az adókörnyezet, az állami támogatási rendszer és a zenei kvóta, de reméljük, hogy a jövő év már újra a nyugodtabb építkezésé lesz”  – mondta Weyer Balázs, a szövetség elnöke.

Kamau Makumi a rendezvény kurátora hangsúlyozta, hogy a zene és a zeneipar nem izolált világ és iparág, hanem a kulturális társadalom fontos alapköve, ezért a programot a “zene és ember” kapcsolatára fűzték fel. Kama kiemelte, hogy a rendezvényen szó lesz a zeneipar és a work-life egyensúlyáról, a magánéletről, a gyerekvállalásról ebben az extrém terheléseket generáló iparági kontextusban. De téma lesz a klubok jó gyakorlatai és az, hogyan tudnak egy városi közösség életébe harmonikusan beépülni úgy, hogy kölcsönösen segítsék egymást. Terítékre kerülnek a változó gazdasági környezet kihívásai, de még az is, hogy a zenészek és a szakemberek hogyan készülhetnek a nyugdíjas éveikre is.

Showcase programról azt kell tudni, hogy Czeglédi Szabolcs, az Akvárium klub zenei programigazgatója fogja össze ismét a kiválasztási folyamatot, mely idén először pályázati úton is történt. (A 25 fellépő névsorát, valamint a részletes programot napokon belül publikálni fogják itt.) A kiválasztásnál törekedtek a különböző stílusok, a földrajzi egyensúly megteremtésére is, hogy a lista minden szempontból legyen reprezentatív, mint az előadók, mind az ott lévő szakmai közönség számára. De emellett a program a helyszínen is kiegyensúlyozott lesz, három különböző karakterű színpadon: a bensőségesebb Papírkutya az intimebb stílusoknak, az Expresszó a hangosabb zenének áll jól, de lesz egy kísérletezősebb, alternatívabb klubhelyszín, a Terem is. 

 

 

Music Hungary-díj, Music Hungary Szövetség

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek