Öt év után visszavonul a Budapest Voices

2018/12/17  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Az eddigi legsikeresebb a capella formáció a Budapest Voices 5 évnyi alkotómunka és koncertözön után, januári dupla bulijukat követően saját döntés alapján határozatlan időre elcsendesül. A miértre egy Facebook posztban adták meg a választ.

5 év után visszavonul a Budapest Voices

Az évek során számos tagcserén átesett formáció tulajdonképpen tizenkét énekesből és egy ütőhangszeresből álló kórus, akik a mai magyar underground zenekaroktól adnak elő slágereket.

A 2013-ban alakult formációt Warnusz Zsuzsa verbuválta össze, aki tulajdonképpen az ötletszerzője, művészeti vezetője a csapatnak, és a kiválasztott dalokat is ő hangszereli át a capella formába. Első slágerükkel a Tankcsapda Adjon az ég című dalának feldolgozásával azonnal berobbantak a köztudatba, majd egy év múlva meg is jelent első albumuk Alternatívák címmel.

5 éves munkásságuk alatt számtalan telt házas koncertet adtak, felléptek népszerű fesztiválokon, két albumot és egy 3 számos EP-t jelentettek meg, és egyszer még a kora reggeli munkába indulókat is megörvendeztették egy kisebb produkcióval a Szent Gellért téri metrómegállóban.

A visszavonulást egyelőre nem véglegesnek tekintik, de aki biztosan szeretné még látni és hallani a Budapest Voices csapatát élőben, az január 4-én és 5-én megteheti a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

 

 

Budapest Voices, visszavonulás, a capella

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek