Övé ott a tér: szobrot avattak és teret neveztek el Somló Tamás tiszteletére

2022/06/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Szigetváron a Vigadó mellett helyezték el a zenész mellszobrát – egyúttal a teret is róla nevezték el. Somló Tamás sokat jótékonykodott Szigetváron: a helyi zeneiskola kiemelkedő támogatója volt. A szobor Vanyúr István alkotása.

Fotó: Szigetvár város Önkormányzata

Az eseményen a nagy pályatársak és barátok közül részt vett Charlie, Demjén Ferenc és Frenreisz Károly is, őket az avatóbeszédek után (Hegedűs D. Géza) a zenészhez fűződő emlékeikről faggatták. Somló Tamás, Horváth Charlie-val és Demjén Rózsival évtizedeken át járt Budapestről Szigetvárra csak azért, hogy a helyi zeneiskolában oktassa a jövő zenészeit és fellépjen az intézmény jótékony rendezvényein. 

Az ATV beszámolója az eseményről itt.

"... régi vágyam, hogy a budapesti, I. kerületi házunkon is legyen egy emléktábla, ami jelzi, hogy ott élt és alkotott Tamás haláláig" – mondta a Borsnak a zenész özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér.

Még több fotó itt.

Somló Tamás, szobor, Szigetvár, Charlie

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek