Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

2019/02/17  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a végjáték előtt.

Pápai Joci győzelmével, és plágium-ganyúval zárult A Dal második elődöntője

A második elődöntőben tobzódtunk a "sírós" dalokban, de volt zúzás is a Nomad és a Fatal Error zenekaroknak köszönhetően. A zsűri ezúttal visszafogottabban értékelt, azonban a pontozásnál akadtak meglepetések. Akiket az előválogatókban magas ponszámokkal illettek, azok közül most jó néhányat lepontoztak. Így fordulhatott elő, hogy a harmadik előválogatóban egyaránt 41 pontot szerző Nagy Bogi és Pápai Joci párbajából ezúttal utóbbi került ki nyertesen, bár Boginak is sikerült megugrania a döntös szintet.

Másodikként a sokáig vezető helyen álló Szekér Gergő örülhetett a továbbjutásnak, a leginkább lepontozott Fatal Error zenekarnak viszont végül a rajongók szavaztak bizalmat.

Íme a végeredmény pontszámokkal:

  • Szekér Gergő

8+9+9+8+9=43

  • Nomad

7+7+7+7+8=36

  • Mocsok egy Kölykök

7+8+8+8+8=39

  • Nagy Bogi

9+9+8+8+8=42

  • Oláh Gergő

8+7+9+9+8=41

  • Antal Tímea feat. Demkó Gergő

6+8+10+6+8=38

  • Fatal Error

8+8+8+8+8=40

  • Ruby Harlem

8+8+7+8+7=38

  • Pápai Joci

8+9+10+9+9=45

Nem történt nagy meglepetés a "Legjobb dalszövegíró" kategória győztesének kihirdetésekor, ugyanis a Konyha zenekar mindkét szereplésénél az egekig magasztalta a zsűri a "Százszor visszajátszott" című dal szövegét, ami a frontember, Szepesi Mátyás keze munkáját dicséri.

Extra produkcióként az új dallal jelentkező Republic zenekart hallhattuk, de a végső döfést a műsorvezető Freddie vitte be az utolsó pillanatokban, amikor egy szép hosszú monológot felolvasva tudatta a nagyérdeművel, hogy bejelentést kaptak, amit még vizsgálnak az illetékesek, de ha beigazolódik a plágium gyanúja, a döntő mezőnyében változás lesz. Hogy melyik dal került veszélybe, nem árulták el, mondván, nem szeretnének alaptalanul vádaskodni, de ezzel a rövid bejelentéssel sikerül az addigi örömben úszó továbbjutók arcáról is leradírozni a széles mosolyt.

Kíváncsian várjuk, mi lesz ebből a következő héten!

A Dal 2019, műsor, verseny, Eurovízió, Both Miklós, Mező Misi, Vincze Lilla, Nagy Feró, Fehérvári Gábor Alfréd, Dallos Bogi, Fatal Error, Pápai Joci, Szekér Gergő, Nagy Bogi, Szepesi Mátyás

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek