Rita Ora: “Avicii megváltoztatta az életemet”

2018/04/30  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Az énekesnő koncertjén mondta ezt, mielőtt a DJ előtt tisztelegve elénekelte volna közösen alkotott dalukat, a 'Lonely Together'-t.

Rita Ora: “Avicii megváltoztatta az életemet”

Az elektronikus zene egyik legnagyobb fiatal tehetsége, a svéd Avicii, valódi nevén Tim Bergling, 28 évesen, április 20-án hunyt el. Bár a halál okát hivatalosan még nem tették közzé, az idegenkezűséget már kizárták. A család nyilatkozata szerint “már nem bírta tovább” (“he could not go on any longer”.)

A holland “King’s Day”-en az ország királyát, Willem Alexandert ünneplik az emberek: narancssárgába öltöznek (mely nemzeti színük), és ünnepségeket tartanak egész nap, ami az egész országban munkaszüneti nap. Április 27-én a Király Napján fellépett Rita Ora énekesnő is. Koncertjén elmondta, hogy a következő dalt nehéz lesz elénekelnie, és el is árulta, miért.

“Az a megtiszteltetés ért, hogy együtt dolgozhattam egy olyan emberrel, aki megváltoztatta az életemet, és aki remek barátom volt. A mai napon hallottam (az ünnepségen), hogy néhány DJ eljátssza a dalait, bár én még nem énekeltem el a közös dalunkat, mióta elhagyott minket. Nagyon nehéz lesz számomra a következő dal. Természetesen a fantasztikus Avicii-ről beszélek. Együtt dolgoztunk azon a dalon, amit utoljára jelentetett meg.”

Ezután megkérte a tömeget, hogy egy perces néma csenddel tisztelegjenek az elhunyt DJ és producer Avicii előtt.

Rita Ora érzelmes felvezető beszéde, és a dalról készült felvételt itt tudjátok megnézni:

Az énekesnő volt az egyik első azok közül, akik kifejezték részvétüket családnak. Twitter üzenében elmondta, mintha csak tegnap lett volna, hogy közösen dolgoztak a Lonely Together című dalon, és hogy túl hamar ment el a zenész.

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek