Rúzsa Magdival erősít A Dal szombat este

2020/02/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Második fordulójához érkezett a nagy nemzeti dalválogató show, ahol újabb 10 produkció verseng a továbbjutásért, és persze a nézők kegyeiért. A szombat esti műsor sztárvendége az egykori zsűritag Rúzsa Magdi lesz.

Rúzsa Magdival erősít A Dal szombat este

A második válogatóban az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Kies – Az egyetlen
Nene – Későre jár
Molnár Dániel – Ábránd
Mocsok 1 Kölykök – Szerelem
Konyha – Még csak szavak
Arany Timi – Hurrikán
Takács Nikolas – Csendbeszéd
Wolf Kati – Próbáld meg
Patikadomb – Rólad
NÁGI – Freedom – Felszállok a gépre

A 75 millió forint összértékben minden idők legnagyobb zenei nyereményét kínáló A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy ezentúl csak mind a tíz fellépő előadása után adhatják le nézők a szavazataikat, aminek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.

Az első előválogatón a nézői szavazatok alapján a legkevesebb szavazatot a Talk2night formáció kapta, így elsőként ők búcsúztak a show-ból. A megmaradt kilenc előadó közül a zsűri választása alapján a Zaporozsec sem folytathatja az elődöntőben.

A versenyben maradó nyolc dalból a nézők további szavazatai és a zsűri pontjainak összesítése alapján Ya Ou, majd a Muriel is búcsúzott, az első hat helyen álló előadó, vagyis Varga Szabolcs, a HolyChicks, Nagy Bogi, Pál Dénes, Horus x Marcus ft. Fekete Bori, és első helyen a két zsűritagtól is a maximális 10 pontot kapó Fatal Error jutott tovább az elődöntőbe.

A versenyzők mellett most szombaton A Dal egy korábbi zsűritagja áll vendég-fellépőként a színpadra: Rúzsa Magdi és zenekara játszik majd.

„Mindegyik dalom közel áll hozzám, ezért nehéz, amikor csak egyet lehet kiválasztani közülük. Három-négy dalt versenyeztettem a fejemben, végül azért az Érj hozzám lett a befutó, mert a közönség nagyon szereti” – mondta Rúzsa Magdi a szombat esti fellépéséről.

Az énekesnő szerint A Dal 2020 75 millió forintos, zenei karrier építésére fordítható főnyereménye nagyon komoly támogatás, és ha valaki ügyesen bánik vele, akkor adott a lehetőség, hogy beindítsa vagy továbblendítse pályáját.

Forrás: A Dal 2020

Rúzsa Magdi, A Dal, 2020, második válogató, Kies, Nene, Molnár Dániel, Mocsok 1 Kölykök, Konyha, Arany Timi, Takács Nikolas, Wolf Kati, Patikadomb, NÁGI

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek