Siklósi Örs születésnapján ad koncertet az AWS

2022/07/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Szeptember 4-én, Siklósi Örs születésnapjának évfordulóján lép fel az AWS a Budapest Parkban.

Fotó: ersch

Siklósi Örs 2020 januárjában hunyt el – a zenei szakma – műfajtól függetlenül – megtörten búcsúzott a fiatal zenésztől, akinek személyisége mély nyomot hagyott mindazokban, akik valaha is találkoztak vele, akár csak rövid időre is.

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében"nyilatkozta 2021 márciusában Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja. Az első ilyen koncertet 2021. szeptember 5-re tervezték, de a covid áthúzta a számításokat, és végül az AWS tagjai 2021. szeptember 26-án álltak a Budapest Park színpadára egy 30 dalos műsorral rengeteg zenész társaságában. A család és a zenekar annak idején úgy döntött, hogy a koncert bevételéből létrehozzák a Siklósi Örs Alapítványt – a szándék továbbra is él, a jogi procedúra egyelőre folyamatban van.

Ugyanebben az évben posztumusz Junior Artisjus-díjat kapott a megrendítően fiatalon elhunyt frontember, sőt, a Fülesbagoly Tehetségkutató "legjobb frontember" díját is Örsről nevezték el, és kijött a ROAD Movie AWS-es epizódja is, amelyben a dalt még a zenész énekelte fel.

Örs összesen három olyan dalt hagyott hátra, amit fel tudott még énekelni. Másfél év előkészület után a zenekar elérkezett látta az időt, hogy befejezzék egy másik dalát és leforgassanak hozzá egy klipet is, Útvesztő címmel, augusztus 3-án (esőnap: aug. 4.) Orfűn, mely forgatáshoz statisztákat keresnek itt, holnapig lehet jelentkezni.
A zenekar idén tavasszal turnéra indult, erről itt olvahattok egy megható posztot:
Az augusztus 4-i koncertről pedig annyit tudunk, hogy a srácoktól megszokott zúzda szekciók között egy 40 perces, vonós négyessel kiegészített akusztikus blokk kapott helyet, amely a Madách néven ismertté vált lemez dalaiból fog összeállni, és hogy a  koncertre több meglepetés-vendégzenész fogja elkísérni a zenekart.

 

 

Siklósi Örs, AWS, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


A régi Olof Palme-bulik hangulatát idéző partival  búcsúztatja kiállítását a Millenium Háza

A régi Olof Palme-bulik hangulatát idéző partival ...

Egyetlen és utolsó estére életre kelnek a "Mélység/élesség – Remekművek a magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből" című kiállítás...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Az Only The Poets melegíti be a közönséget Yungblud előtt

A readingi származású csapat tavaly Lewis Capaldi turnéján játszott, ősszel már saját európai headline turnéra indultak, most pedig először érkeznek Magyarországra, ugyanis ők melegítenek majd be Yungblud előtt június 9-én a Budapest Parkban.

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára.
Új koncertek