Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

2021/02/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Emlékhelyet alakítanak ki a 28 éves korában elhunyt dj-nek és zenei producernek, Aviciinek a szülővárosában.

Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Olvasd ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ide kattints.

A Stockholm belvárosában egy olyan helyet szeretnének kiallakítani, ahol nem csak Aviciinek, hanem azoknak az embereknek is emléket állítana, akik pszichés problémákkal küzdve idő előtt hunytak el.

Avicii szülei a fiuk halála után tudták meg, mekkora vagyont örököltek. A pénzből egy alapítványt hoztak létre, amelyről alapítási szándékuk bejelentésekor azt mondták:

"A Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására fog összpontosítani, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek. Tevékenysége, amely felöleli továbbá a klímaváltozás, a természetvédelem és a veszélyeztetett fajok területeit is, egyaránt kiterjed Svédországra és külföldre."

Arról nem szól a hír, hogy az alapítványnak köze van-e az emlékhelyhez, de Avicii apja, és a család többi tagja hálás a döntésért:

"Ez a hely lehetőséget ad arra, hogy Timre és zenéjére emlékezzünk, amely oly sokat jelentett és jelent annyi ember számára szerte a világban" – mondta Klas Bergling.

A zenész emlékoldala itt érhető el.

 

Élt 28 évet

 

Kiderült, mi sodorta öngyilkosságba a Prodigy frontemberét

 

Holtan találták a Linkin Park énekesét

 

Öngyilkos lett Chris Cornell

 

Avicii, Stockholm, emlékhely, öngyilkosság

 

 

Szólj hozzá!


Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen...

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Ma kezdődik a Diótörő Fesztivál

Ünnepi műsorral kezdődik pénteken a Diótörő Fesztivál a budapesti Erkel Színház előtt, emellett ünnepi köntösbe öltözik az Eiffel Műhelyház is.

Na még mit nem?! A jövő héten könyv jelenik meg a Halott Pénzről

A jövő héten könyv jelenik meg a Halott Pénz zenekarról, amely jövőre, 2022. április 9-én nagyszabású koncerttel ünnepli 18. születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában.
Új koncertek