Meghalt Avicii – élt 28 évet

2018/04/21  ·   Bulvár   ·  Labancz Andrea

Bombaként robbant a hír péntek délután, hogy elhunyt a 28 éves sztár Dj, producer Avicii. Bár elsőként mindenki abban reménykedett, hogy egy újabb cseppet sem humoros pletykáról van szó, sajnos a hír igaznak bizonyult, miután a családja is megerősítette a tényt.

Fotó: Avicii Facebook

Bár egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy mi okozta a svéd dj halálát, korábban nyíltan vallott betegségéről, amit legfőképpen a túlzott alkoholfogyasztásnak köszönhetett. Avicii akut hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett már évek óta, és sajnos néhány éve az epehólyagjától is megszabadították az orvosok. Többek közt ezért is döntött úgy 2016-ban, hogy végleg felhagy a turnézással, és komoly életmódváltással inkább a háttérbe vonulva alkot tovább.

Márciusban még arról számolt be közösségi oldalán, hogy új dalok készülnek a boszorkánykonyháján, 3 nappal a halála előtt pedig épp boldogan köszönte meg a rajongóknak, hogy bekerült a Billboard Music Awards "Legjobb Dance/Electronic albuma" kategóriájának jelöltjei közé.

Halálának híre megrendítette a zenei világot, sorra köszönnek el tőle a nyilvánosság előtt a barátok, pályatársak, kollégák. Többek közt: David Guetta, Kygo, Martin Garrix, Calvin Harris, a Coldplay, a nyáron hazánkban koncertező Thirty Seconds To Mars frontembere Jared Leto, a VeszprémFesztre érkező Aloe Blacc, Robbie Williams, Akon, Flo Rida, Adam Lambert, de még a pop-királynő Madonna, és a botányairól elhíresült celeb Paris Hilton is részvétét nyilvánította.

Népszerűsége valószínűleg annak köszönhető, hogy dalai egytől-egyig fülbemászóak, nagyon könnyen megjegyezhetőek, és egyediek. Kevesen tudják, de Avicii két videóklipje is hazánkban készült, így még inkább fájó pont a halála.

Nálunk forgatott videójával búcsúztatjuk, abban a tudatban, hogy munkássága nem múlik el nyomtalanul...:(

Avicii, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek