Stúdióba vonultak a System of a Down tagjai – Serj Tankian nélkül

2018/07/10  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Bár Daron Malakian, az együttes gitárosa egy májusi interjúban megerősítette, hogy a System NEM vesz fel új albumot (jelenleg), de két bandatag a napokban mégis együtt stúdiózott! Ebből vajon mi sül ki?

Fotó: John Dolmayan (Pinterest)

Az alább Instagram posztból az derül ki, hogy a Systemen kívül sincs ellenükre a zenészeknek, hogy együtt dolgozzanak. Néhány napja a dobos John Dolmayan megosztott egy fotót egy másik systemesről, a basszeros Shavo Odadjianról, ahogyan együtt dolgoznak a stúdióban.

A kép alatt a rajongók majdhogynem követelik, hogy adjanak ki új zenét (és ne várjanak Serj Tankian énekesre, nyugodtan csinálják csak a SOAD neve alatt), bár nem úgy tűnik, mint akik a közeljövőben új albumot szeretnének kiadni. Legutóbbi albumuk 13 éve jelent meg (Hypnotize, 2005).

A dobos nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a banda “bizonyos tagjai” késleltetik a zeneírás folyamatát.

“Ez egy bonyolult kérdés. Tudod, én bármikor ugrásra készen állok, de a banda pár tagja nem tudja ezt megoldani. És ez egy olyan dolog, hogy ha nem tudtok mind leülni együtt, egyszerre, akkor egyszerűen nem fog megtörténni (az új album). Már nem tudom, hogy egyáltalán lesz-e ilyen még valaha. Nem szeretek ilyesmit mondani, de a valóságban kell élnünk, és minden, amit a Systemen kívül csinálunk, az sosem fog felérni a Systemhez. A System a legjobb dolog, amit valaha is csináltunk. De ettől még csináljuk a többit is” – árulta el Dolmayan.

Mind tudjuk, hogy Serjre gondol, aki lehet, hogy talán már nem is akar új SOAD dalokat írni, és inkább szóló-projektjeire és kávé-bizniszére koncentrál?

Az interjút itt tudjátok megnézni:

 

Attól függetlenül, hogy új zenét nem írnak a SOAD-dal, a turnézástól nem zárkóznak el. Néhány hónapja bejelentettek pár új koncertdátumot idén őszre az USA-ban (hozzánk eddig legközelebb tavaly kerültek a Novarock fesztiválon.)

Az Instagram posztból tehát nem tudtuk meg, hogy min dolgozik együtt a két zenész, csak annyi biztos, hogy nem a SOAD neve alatt fog megjelenni a szerzemény. Lehetséges, hogy Dolmayan másik projektjén, a These Grey Men- anyagain munkálkodnak? Reméljük hamar hallhatjuk mi is!

Így reagálnak a gyerekek a System of a Down-ra

 

System of a Down, Serj Tankian, John Dolmayan, Shavo Odadjian

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek