Stúdióba vonultak a System of a Down tagjai – Serj Tankian nélkül

2018/07/10  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Bár Daron Malakian, az együttes gitárosa egy májusi interjúban megerősítette, hogy a System NEM vesz fel új albumot (jelenleg), de két bandatag a napokban mégis együtt stúdiózott! Ebből vajon mi sül ki?

Fotó: John Dolmayan (Pinterest)

Az alább Instagram posztból az derül ki, hogy a Systemen kívül sincs ellenükre a zenészeknek, hogy együtt dolgozzanak. Néhány napja a dobos John Dolmayan megosztott egy fotót egy másik systemesről, a basszeros Shavo Odadjianról, ahogyan együtt dolgoznak a stúdióban.

A kép alatt a rajongók majdhogynem követelik, hogy adjanak ki új zenét (és ne várjanak Serj Tankian énekesre, nyugodtan csinálják csak a SOAD neve alatt), bár nem úgy tűnik, mint akik a közeljövőben új albumot szeretnének kiadni. Legutóbbi albumuk 13 éve jelent meg (Hypnotize, 2005).

A dobos nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a banda “bizonyos tagjai” késleltetik a zeneírás folyamatát.

“Ez egy bonyolult kérdés. Tudod, én bármikor ugrásra készen állok, de a banda pár tagja nem tudja ezt megoldani. És ez egy olyan dolog, hogy ha nem tudtok mind leülni együtt, egyszerre, akkor egyszerűen nem fog megtörténni (az új album). Már nem tudom, hogy egyáltalán lesz-e ilyen még valaha. Nem szeretek ilyesmit mondani, de a valóságban kell élnünk, és minden, amit a Systemen kívül csinálunk, az sosem fog felérni a Systemhez. A System a legjobb dolog, amit valaha is csináltunk. De ettől még csináljuk a többit is” – árulta el Dolmayan.

Mind tudjuk, hogy Serjre gondol, aki lehet, hogy talán már nem is akar új SOAD dalokat írni, és inkább szóló-projektjeire és kávé-bizniszére koncentrál?

Az interjút itt tudjátok megnézni:

 

Attól függetlenül, hogy új zenét nem írnak a SOAD-dal, a turnézástól nem zárkóznak el. Néhány hónapja bejelentettek pár új koncertdátumot idén őszre az USA-ban (hozzánk eddig legközelebb tavaly kerültek a Novarock fesztiválon.)

Az Instagram posztból tehát nem tudtuk meg, hogy min dolgozik együtt a két zenész, csak annyi biztos, hogy nem a SOAD neve alatt fog megjelenni a szerzemény. Lehetséges, hogy Dolmayan másik projektjén, a These Grey Men- anyagain munkálkodnak? Reméljük hamar hallhatjuk mi is!

Így reagálnak a gyerekek a System of a Down-ra

 

System of a Down, Serj Tankian, John Dolmayan, Shavo Odadjian

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek