Szólókarrierbe kezdett a HS7 és a Budapest Bár énekese

2020/01/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Éppen tegnap emlegettük a Heaven Street Sevent a Harmed zenekar elismerése kapcsán (a cikk végén csatoltuk). Most megint elbukkant a nevük – ez nem lehet véletlen :)

Szólókarrierbe kezdett a HS7 és a Budapest Bár énekese

A zenekar 2015-ben, a 20. születésnapja után pár héttel jelentette be, hogy beszünteti működését:

"20 nagyszerű év volt, melybe sok kaland, sok jó koncert, és azt gondoljuk, számos jó dal és jó lemez fért bele. Most úgy érezzük, hogy minden megtörtént, ami megtörténhetett, s hogy ebben a formában mindent elmondtunk, megírtunk és eljátszottunk, így aztán kicsit szomorúan, de semmiképp sem nagyon szomorúan jelentjük be, hogy beszüntetjük a HS7 működését. Útjaink elválnak, de szeretettel és tisztelettel gondolunk egymásra, s az együtt töltött időre.”

Mi történt azóta?

A basszusgitáros Németh Róbert – miközben 2013 óta a Pegazusok Nem Léteznek aktív tagja – még magát is meglepve elkezdett dalokat írni, amik annyira jók lettek, hogy stúdiófelvételt és nagylemezt érdemeltek. A Nincsen mozgás az eseményhorizonton című bemutatkozó albumot a Gold Record kiadó jelentette meg 2017-ben. Aztán idén ősszel Kib...ott végtelen űr címmel megjelent a második lemez is. Két fő alkotótársa volt  aprijektben: Lázár Domokos és Takács Zoltán Jappán, utóbbival a Heaven Street Sevenben is együtt játszott, s aki az egyik legkeresettebb zenei producer (ld. Ivan & The Parazol). Ábrahám Zsolt gitáros 2016-ban beszállt a Sexepilbe. Orbán Gyuláról nincs hírünk. (Akinek van, szívesen fogadjuk!)

Végül, de nem utolsó sorban Szűcs Krisztián... Azt mindenki tudja, hogy a Budapest Bár és Rájátszás tagja, azt talán kevesebben, hogy a Rühös Foxi névsorában is szerepel a neve (akik a hónap végén közös rádióműsort indítanak a Ricsárdgír zenekarral az Open Air rádióban), továbbá Mező Misivel működtették a NAZA formációt (róluk nem nagyon hallunk mostanában), plusz Szálinger Balázs költővel jó pár éve vándorolnak közös sorozatukkal, mely egyszerre popzenei koncert és irodalmi est, kabaré és paródia. 

Nem mondható, hogy nem áll több lábon, és most itt egy újabb: megjelent a szólóabuma!

 

Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést – s ez 13 éve volt

Szűcs Krisztián, Heaven Street Seven, szólólemez

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek