Tankcsapda, L.L. Junior, LMEN PRALA, Elefánt: övék a WMMD Digitális Zenei Díj

2022/04/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén immár másodszor adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismeréseket, amelyeket a zenei streaming területén 2021-ben kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták.

Fotó: Oláh Attila

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait (mintegy 80 ezer dal) kezeli és terjeszti a digitális felületeken. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon, YouTube Musicon vagy épp Deezeren. Zenei disztribútori tevékenységük mellett workshopokkal, edukációs célú híranyagokkal, személyes tanácsokkal látják el partnereiket, akikkel a produktív, közösségi szellemmel átitatott légkörben működnek együtt, és igyekeznek irányt mutatni és termékeny ösvényt vágni a legfrissebb újítások és szolgáltatások világában.

 

A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

 

A legsikeresebb dal

A WMMD által terjesztett zenei anyagok közül 2021-ben LMEN PRALA "Polizei" című dala volt a leghallgatottabb az audio streaming szolgáltatásokban.

 

A legsikeresebb előadó - Spotify

A Spotifyon a Tankcsapda szerepelt a legjobban az elmúlt évben. A WMMD által kezelt legendás katalógus egyébként a további zenei streaming szolgáltatóknál is a legnépszerűbb lett 2021-ben.

 

A legsikeresebb előadó - YouTube

A WMMD hálózatában L.L. Junior slágerei generálták a legnagyobb megtekintési számokat a YouTube-on, valamint az ő rajongói töltötték a legtöbb időt kedvencük csatornáján!

 

A legtöbb Spotify Canvas megtekintés

A zenei megjelenések vizuális színesítésére és a forgalmak növelésére kiválóan alkalmasak a Spotify Canvas funkcióban feltölthető rövid videók, animációk. 2021-ben az Elefánt zenekar aknázta ki ezt a lehetőséget a legeredményesebben!

 

Különdíj - Az év partnere

Bánki Nikoletta a WMMD által javasolt digitális zenei funkciók, eszközök hatékony használatával sokat tett a GrapefruitMoon Records által képviselt produkciók ismertsége, minél szélesebb körű elérése érdekében.

 

Gratulálunk!

 

Tankcsapda, L.L. Junior, LMEN PRALA, Elefánt, WMMD Digitális Zenei Díj

 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek