Tankcsapda, L.L. Junior, LMEN PRALA, Elefánt: övék a WMMD Digitális Zenei Díj

2022/04/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén immár másodszor adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismeréseket, amelyeket a zenei streaming területén 2021-ben kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták.

Fotó: Oláh Attila

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait (mintegy 80 ezer dal) kezeli és terjeszti a digitális felületeken. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon, YouTube Musicon vagy épp Deezeren. Zenei disztribútori tevékenységük mellett workshopokkal, edukációs célú híranyagokkal, személyes tanácsokkal látják el partnereiket, akikkel a produktív, közösségi szellemmel átitatott légkörben működnek együtt, és igyekeznek irányt mutatni és termékeny ösvényt vágni a legfrissebb újítások és szolgáltatások világában.

 

A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

 

A legsikeresebb dal

A WMMD által terjesztett zenei anyagok közül 2021-ben LMEN PRALA "Polizei" című dala volt a leghallgatottabb az audio streaming szolgáltatásokban.

 

A legsikeresebb előadó - Spotify

A Spotifyon a Tankcsapda szerepelt a legjobban az elmúlt évben. A WMMD által kezelt legendás katalógus egyébként a további zenei streaming szolgáltatóknál is a legnépszerűbb lett 2021-ben.

 

A legsikeresebb előadó - YouTube

A WMMD hálózatában L.L. Junior slágerei generálták a legnagyobb megtekintési számokat a YouTube-on, valamint az ő rajongói töltötték a legtöbb időt kedvencük csatornáján!

 

A legtöbb Spotify Canvas megtekintés

A zenei megjelenések vizuális színesítésére és a forgalmak növelésére kiválóan alkalmasak a Spotify Canvas funkcióban feltölthető rövid videók, animációk. 2021-ben az Elefánt zenekar aknázta ki ezt a lehetőséget a legeredményesebben!

 

Különdíj - Az év partnere

Bánki Nikoletta a WMMD által javasolt digitális zenei funkciók, eszközök hatékony használatával sokat tett a GrapefruitMoon Records által képviselt produkciók ismertsége, minél szélesebb körű elérése érdekében.

 

Gratulálunk!

 

Tankcsapda, L.L. Junior, LMEN PRALA, Elefánt, WMMD Digitális Zenei Díj

 

 

Szólj hozzá!


Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza...

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Az I Monster 18 év után először játszik újra élőben – a Turbinában lépnek fel

A sheffieldi duó 20 éve, hogy kiadta Neverodderoeven című, áttörést jelentő albumát, rajta a számtalan filmben és reklámban idézett Daydream in Blue-val és a Who is She?-vel. Ezt a különleges jubileumot pedig egy brit és európai turnéval ünneplik meg – Magyarországon a Turbinában, április 16-án.

Gitár Ünnep a Barba Negrában

Nagyszabású koncertet ad a Tornóczky All Access április 13-án a Barba Negrában, ahol a zenekar tagjai mellett további kiváló muzsikusok is színpadra lépnek.
Új koncertek