Te is lehetsz slágergyáros!

2018/03/10  ·   Zenei hír   ·  Computerworld

Még az sem gond, ha nem rendelkezel semmilyen zenei előismerettel: szinte bármit csinálhastz, meglepően jól fog hangzani! Hol és hogyan? A Computerworld leírja.

Te is lehetsz slágergyáros!

A Chrome Music Lab új zeneszerző eszközt adott ki. A böngésző alapú Song Maker egy sequencer, amely lehetővé teszi, hogy loopokat programozzunk az általunk kiválasztott hangszerekre, majd műveinket megosszuk másokkal.

A Google Creative Lab 2016-ban indította be a Chrome Music Labot, amelynek eddigi munkái zenék és hangzatok lejátszásához kapcsolódnak: a Sound Waves például a hangok vizuális megjelenítését segíti.

Forrás a képre kattintva

A Song Maker egy kicsit bonyolultabb, de még mindig elég egyszerű és "bolondbiztos" eszköz. Két sávból áll, az egyik a melódia, a másik a ritmus beállítására szolgál.

A hangjegyeket egérrel, billentyűzettel, vagy ujjal rajzolhatjuk meg, de MIDI billentyűzetet is rákapcsolhatunk a programra, illetve mikrofonon keresztül is beénekelhetjük a dallamot, amin utólag sokéleképpen igazíthatunk.

Hajrá! Küldjétek el nekünk, amit alkottatok!

További dalszerző szoftverek itt!

 


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek