Te mit választanál: fellépést a Fábry Show-ban, fellépést a Bagossy Brothers Company előtt vagy egy lemezfelvételt?

2023/06/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ha már a Mehringert, a tavalyi nyertest emlegettük, álljon itt egy friss hír: tovább terjeszkedik a Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat – idén először a Balaton-parton, Keszthelyen is megrendezik a könnyűzenei versenyt.

Fotó: Fülesbagoly

A versenyre ezen az oldalon lehet jelentkezni, a keszthelyi megmérettetésre július 5-ig, a martonvásárira augusztus 30-ig – akár mindkettőre is beadhatjátok az anyagotokat. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntő(k)be a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

A keszthelyi tehetségkutatón közel 30 nyereményt adnak át a szervezők, fellépést lehet nyerni a Fábry Show-ba a Duna TV-n és a Bagossy Brothers Company előtt, illetve lemezfelvételt a Digital Pro stúdióban, de be lehet kerülni a Petőfi Rádióba és a Petőfi TV-be, s a díjak között szerepel egy koncert a 2024-es KeszthelyFeszten. A martonvásári fordulórón egy banda előzenekari fellépési lehetőséghez jut a BARBA NEGRA 2024-es évadában, valaki más pedig az Elefánt előtt zenélhet. Itt is lesznek fesztiválfellépéses jutalmak, valamint mörcsös meglepit is kaphat az egyik induló 100 ezer forint értékben.

A könnyűzenei versenyen megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt és a legjobb dalszövegírót, akik mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A MoodMedia háttérzene-szolgáltató jóvoltából az egyik döntős együttes egy dala bekerül közel 500 helyre, köztük telekommunikációs cég üzleteibe, gyorséttermekbe, bútoráruházakba, hipermarketekbe és állateledel boltokba. A kiválasztott szerzemények minimum egy éven át napi rendszerességgel hangzanak el az üzletekben. 

A Petőfi Rádió különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt a négy Fülesbagoly Tehetségkutató döntősei közül egy dalt, előadóit bemutatja, és a szerzeményt rotációban játssza. A győztesnek lehetősége lesz stúdiókoncertet adni a Petőfi LIVE! sorozat keretein belül, és a Petőfi TV Akusztik című produkciójába szintén fellépési lehetőséget lehet nyerni.

A győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 2,5 millió forint.

Hajrá!

A 2023-as Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat budapesti döntője már lezajlott, ők nyerték:

Debrecenben pedig ők vitték el a pálmát:

 

fesztivál, tehetségkutató, Fülesbagoly, Mehringer

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek