Titkos koncertek a városban – hallottál róla?

2019/11/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ha ez volt a cél, akkor kiváló eredményességgel dolgozott a Garden Wonder csapata: a titkos városi koncertsorozat keretében 16-án Budapesten járt Elton John egyik kedvence, James Gillespie, és nem tudtunk róla :) De valójában nem róla szeretnénk beszélni.

Annyira titkos volt a brit sztár koncertje, hogy csak utána hallottunk róla

Kezdjük régebbről. Volt egyszer egy "Szobasziget" nevezetű rendezvénysorozat – a nevéből fakadóan a szigetesek szervezték. Ha emlékezetünk nem csal, akkor jelentkezni lehetett a koncerthelyszínre – mármint a saját lakásoddal, kerteddel, aztán meghirdették a szobakoncertet, megindult a roham a helyekért, de persze csak annyian fértek be egy-egy ilyen eseményre, amennyit az adott lakás/kert elbírt. A házigazdák is készültek, a vendégek is vittek magukkal ezt-azt, és nem csak a nézők, de a páfrány és a hűtő közé ékelődött zenészek is imádták ezt a fajta különleges, mondhatni intim bulit. Talán két szobakoncertre sikerült bejutni, az egyik valahol Óbudán volt és a Kutya Vacsorája adott koncertet, a másikat a Rákóczi tér környékén fogadták be, és az akkor induló Bohemian Betyars költözött be átmenetileg az ingatlanba. Tényleg óriási volt, hiányzik.

Valami ilyesmire vállalkoztak a Garden Wonder önkéntesei is. Zene-és társaságkedvelő emberek várnak zene-és társaságkedvelő embereket olyan 2-3 fellépős koncertekre, amelynek helyet adhatnak egészen hétköznapi terek: egy nappali, egy dizájnbolt, egy kávézó vagy akár egy tetoválószalon, de volt már gyárépület, műterem és a fotók alapján egy fodrászszalon is, de ez utóbbit lehet, benéztük.... (Tehát az ötlet kb. ugyanaz, amit anno a Szobasziget megvalósított, de ez nem kritika, sőt.)

Saját megfogalmazásuk szerint szenvedélyesen támogatják a tehetséges, fiatal, feltörekvő művészeket, plusz törekvésük, hogy otthonos légkört teremtsenek minden rendezvényen, nagyobb ívben pedig befogadó, nagylelkű és kreatív kultúrát szeretnének teremteni Budapesten – és azon túl. Hajrá!!!

Itt meghallgatható az alapítóval egy interjú, de kell hozzá némi kitartás.

Ami izgivé teszi az egészet, az az, hogy a koncerthelyszínt nem adják meg a jegyvásárláskor, csak az előadót és a dátumot, szóval a hely TITOK – persze, egyszer csak megírják neked, de addig be kell érni a lokáció megjelölésével, hogy kb. azért be tudd lőni, merre van az arra.

Párnát, poharat vigyetek! :)

A fotókat a kezdeményezés FB-oldaláról vettük kölcsön, hogy lássátok, hogy is néz ki egy efféle titkos koncert.

 

Garen Wonder, titkos koncert, Szobasziget, James Gillespie

Képtár

  • Titkos koncertek a városban – hallottál róla? kép 80372
  • Titkos koncertek a városban – hallottál róla? kép 80373
  • Titkos koncertek a városban – hallottál róla? kép 80374
  • Titkos koncertek a városban – hallottál róla? kép 80375
  • Titkos koncertek a városban – hallottál róla? kép 80376
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek