Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

2022/10/31  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön  Alice Cooper és Johnny Depp bandája

Október 31-én, Halloween napján jelentette be új 2023-as turnéja állomásait a Hollywood Vampires. A világsztárok a Yorkshire-i tengerparton – az Egyesült Királyság legnagyobb, erre a célra épített szabadtéri koncertarénájában nyitják meg 2023-as brit turnéjukat július 5-én, majd pár nap múlva Budapesten adják elő észbontó koncertjüket.



A „Rise” című stúdió albumukon „véresen komoly” lázadó muzsikájukkal tisztelegnek a zeneirodalom nagy hősei és saját zenei anyagaik előtt. A járvány miatt 2020-ra tervezett turnéjukat el kellett halasztaniuk, de amint lehetőség nyílt ismét elkezdtek közösen zenélni. A banda nagy rajongója a klasszikus brit rock’n’rollnak. The Who, Led Zeppelin, David Bowie, Motörhead és egyéb zenei ínyencségekkel fűszerezik meg a repertoárt. A The Doors, a Love, az AC/DC és a többi klasszikussal, valamint természetesen Alice és Aerosmith slágereivel a Hollywood Vampires-t 2018-ban a „legjobb előadásnak” választották a londoni Wembley Arénában.



A frontember, Alice Cooper így nyilatkozott:

"Már három éve, hogy a Vampires turnézott. Alig várom már, hogy visszatérhessek a srácokhoz, nagyon szeretek ebben a bandában lenni. A zenekarom nagyszerű és csodálatos, de a Vámpírokkal játszani az egy teljesen más helyzet. Egyáltalán nem foglalkozom színházzal, csak énekes vagyok egy zenekarban, és a zenekar történetesen az egyik legjobb banda a környéken! Jó lesz látni Johnnyt, Joe-t, Buck-ot és Chris-t és a többi srácot. Zárd be az ajtókat, tedd magad köré a fokhagymát, mert jönnek a Vámpírok!"



Tommy Henriksen és a Hollywood Vampires producerei által készített 16 dalból álló ‘Rise’ album az elmúlt időszak egyik legtisztább, és legélvezetesebb rock and roll albuma, amelyet a zene mesterei és a stílus igazi rajongói alkottak. A 2015-ös debütáló lemezüktől eltérően a második album főleg saját dalokból áll, amelyeket a banda írt. A Vámpírok eredeti küldetésének szellemében van három olyan dalfeldolgozás, amelyeket eredetileg legendás rockerek írtak és rögzítettek, akik sajnos túl fiatalon haltak meg… őket igyekeznek feltámasztani.


Hollywood Vampires, Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry, Tommy Henriksen, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek