Új dalok, albumbejelentés, turné: beindult a Twenty One Pilots!

2018/07/12  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Bár az együttes a kétezres évek végén alakult, a világ a Stressed Out után ismerte meg igazán a nevüket 2015-ben. Azóta a Tyler Joseph és Josh Dun alkotta duó éveken át headlinerként lépett fel a legnevesebb fesztiválokon, óriási rajongótábort gyűjtött maga köré, és még a Legjobb duónak járó Grammy- díjat is bezsebelte 2017-ben.

Új dalok, albumbejelentés, turné: beindult a Twenty One Pilots!

Ezután azonban igen hirtelen nagy csend lett körülöttük: 2017.07.06-án elkezdtek kitenni Twitterre efféle üzeneteket:

“You’ll have to come and find me”

“My pretty sleeper”

“Wouldn’t it be great if we could just lay down?”

“I will fear the night again”

“Nobody dreams when they blink”

“Remember the morning is when night is dead”

Ezek mind egy-egy dalszövegükből kiemelt idézetek. A képeken egy szem csukódott be szép lassan, majd július 7-én jött az utolsó üzenet:

“And now I just sit in silence” – és így is tettek: elcsendesedett minden, és egy éven át szinte semmit nem lehetett hallani róluk: nem adtak koncertet, nem posztoltak semmilyen online felületre és nem jött ki új album.

A napokban azonban újra aktivizálták magukat, mutatjuk, mik történtek!

  1. Kódolt üzenetet küldtek emailben rajongóiknak.

Az időközben az Instagramra és a Twitterre is felkerült videót küldték ki, amelyben egy szem tükörképében láthatunk animációt és intrónak tűnő zajokat a háttérben. Az emailt nem Josh vagy Tyler, hanem egy bizonyos Clancy írta alá. Bár Clancy kilétét egyelőre homály fedi, egyesek úgy vélik, hogy ez csupán egy név a banda érzelmi állapotának manifesztációjára.

  1. Óriásplakátokon jelent meg az új logójuk (Londonban, Torontóban és Berlinben)



  1. Minden közösségi felületen lecserélték a profil- és cover fotójukat

Ezek után mindenki feszült figyelemmel várta, hogy mikor jönnek ki bármi konkrétummal, és ez meg is történt: egyből 2 új dalt is kaptunk!

Jumpsuit

 

Nico And The Niners

 

A zenekar továbbá bejelentette az új album érkezésének dátumát, illetve az őszi turné időpontjait és helyszíneit is! A lemez a Trench címet kapja majd, és idén október 5-én jelenik meg, a “The Bandito” elnevezésű világkörüli turné 61 (!!!) állomását pedig itt találjátok (Magyarországhoz legközelebbi helyszínek: Bécs, Prága).

 

 

Twenty One Pilots, Trench, The Bandito Tour

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek