Menopauza 1170x180

Új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepli 85. születésnapját Korda György

2024/05/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Korda György 85 évesen is a csúcson: töretlenül aktív, teltházas koncerteket ad és új dalokkal lepi meg rajongóit, akik között jócskán akadnak fiatalok is, köszönhetően a fesztiválos fellépéseiknek és a Reptérnek :)

 Új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepli 85. születésnapját Korda György

Korda György és Balázs Klári elválaszthatatlanok: a páros neve egybeforrt a magyar zenei élettel és szórakoztatóiparral. Egyedülálló stílusukkal, fergeteges hangulatú fellépéseikkel és örökzöld slágereikkel generációk szívét hódították meg – egy-két éve még a Z generáció tagjai is megtalálták maguknak a házaspár fantasztikus munkásságát a Reptér című számukon keresztül.

 

Nem csak a húszéveseké a világ: a Korda-házaspár 50 helyszínen, több tízezer rajongó előtt koncertezett

 

Korda György nem csak énekesként, de zeneszerzőként, dalszerzőként és előadóként is maradandót alkotott. Pályafutása a 60-as évek elején indult, és azóta nincs megállás. Első slágerei hamar meghozták számára a ismertséget. Az 70-es és 80-as években igazi sztárrá vált, slágerei, mint a Szeress úgy is, ha rossz vagyok a Lady N, a San Francisco vagy a Mamma Maria örökre bevésődtek a zeneszeretők emlékezetébe. Extravagáns öltözködése, energikus színpadi fellépései és sajátos humora igazi sztárrá tették. Az évtizedek során számos díjat és elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat, Fonogram-díjat és Artisjus-díjat is.

85. születésnapját új kiadvánnyal és egy nagyszabású Aréna-koncerttel ünnepli. A Korda 85 című album igazi csemege a rajongók számára, ami ráadásul csak bakeliten jelenik meg a GrundRecords gondozásában. Az "A" oldalon vadonatúj remixeket és friss felvételeket hallhatunk, míg a "B" oldalon a legnagyobb Korda-slágerek sorakoznak fel. A lemez igazi időutazáson viszi végig a hallgatót, felelevenítve a régi slágerek hangulatát, miközben új zenei élményekkel is gazdagítja.

A május 11-i Aréna-koncerten természetesen a slágerek is felcsendülnek majd. A produkciót felesége, Balázs Klári, valamint sztárvendégek is kísérik majd a színpadon. A fergeteges buli garantált, hiszen Korda György igazi showman, aki tudja, hogyan kell elvarázsolni a közönséget.

 

Amikor egy aréna azt üvölti: R E P T É R

 

A Korda 85 lemez és az Aréna-koncert is méltó ünnepe Korda György 85. születésnapjának. Születésnapja alkalmából kívánunk neki még sok boldog és egészséges évet, tele zenével, szeretettel és sikerekkel!

Korda György, Balázs Klári, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek