Új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepli 85. születésnapját Korda György

2024/05/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Korda György 85 évesen is a csúcson: töretlenül aktív, teltházas koncerteket ad és új dalokkal lepi meg rajongóit, akik között jócskán akadnak fiatalok is, köszönhetően a fesztiválos fellépéseiknek és a Reptérnek :)

 Új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepli 85. születésnapját Korda György

Korda György és Balázs Klári elválaszthatatlanok: a páros neve egybeforrt a magyar zenei élettel és szórakoztatóiparral. Egyedülálló stílusukkal, fergeteges hangulatú fellépéseikkel és örökzöld slágereikkel generációk szívét hódították meg – egy-két éve még a Z generáció tagjai is megtalálták maguknak a házaspár fantasztikus munkásságát a Reptér című számukon keresztül.

 

Nem csak a húszéveseké a világ: a Korda-házaspár 50 helyszínen, több tízezer rajongó előtt koncertezett

 

Korda György nem csak énekesként, de zeneszerzőként, dalszerzőként és előadóként is maradandót alkotott. Pályafutása a 60-as évek elején indult, és azóta nincs megállás. Első slágerei hamar meghozták számára a ismertséget. Az 70-es és 80-as években igazi sztárrá vált, slágerei, mint a Szeress úgy is, ha rossz vagyok a Lady N, a San Francisco vagy a Mamma Maria örökre bevésődtek a zeneszeretők emlékezetébe. Extravagáns öltözködése, energikus színpadi fellépései és sajátos humora igazi sztárrá tették. Az évtizedek során számos díjat és elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat, Fonogram-díjat és Artisjus-díjat is.

85. születésnapját új kiadvánnyal és egy nagyszabású Aréna-koncerttel ünnepli. A Korda 85 című album igazi csemege a rajongók számára, ami ráadásul csak bakeliten jelenik meg a GrundRecords gondozásában. Az "A" oldalon vadonatúj remixeket és friss felvételeket hallhatunk, míg a "B" oldalon a legnagyobb Korda-slágerek sorakoznak fel. A lemez igazi időutazáson viszi végig a hallgatót, felelevenítve a régi slágerek hangulatát, miközben új zenei élményekkel is gazdagítja.

A május 11-i Aréna-koncerten természetesen a slágerek is felcsendülnek majd. A produkciót felesége, Balázs Klári, valamint sztárvendégek is kísérik majd a színpadon. A fergeteges buli garantált, hiszen Korda György igazi showman, aki tudja, hogyan kell elvarázsolni a közönséget.

 

Amikor egy aréna azt üvölti: R E P T É R

 

A Korda 85 lemez és az Aréna-koncert is méltó ünnepe Korda György 85. születésnapjának. Születésnapja alkalmából kívánunk neki még sok boldog és egészséges évet, tele zenével, szeretettel és sikerekkel!

Korda György, Balázs Klári, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok...

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára.

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.
Új koncertek