Újra turnézik a legendás metálbanda – Budapestet is útba ejtik

2022/11/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Panterát minden idők egyik legnagyobb metal bandájaként tartják számon. A megalkuvást nem tűrő kvartett az 1990-es években számos arany- és platinalemezzel, telt házas turnékkal, fergeteges élő fellépésekkel és négy Grammy®-jelölésével hamar hatalmas sikert aratott az egész világon.

Pantera

A banda újraéledése körüli izgalom leginkább a rajongók újabb generációját érinti, akiknek még soha nem volt alkalmuk látni a Panterát színpadon. De a kitartó, régi rajongók számára is óriási hír, vagyis alapjában véve mindenkinek az, aki a történelem legnagyszerűbb metál dallamait szeretné újra élőben is hallani. Ez a várva várt pillanat Budapesten is bekövetkezik 2023. május 30-án a Barba Negrában.

Remekműveik – mint például a Cowboys From Hell, a Vulgar Display Of Power vagy a Billboard#1 Far Beyond Driven albumuk – a mai napig a metál alapkövei. A texasi banda a hivatalos feloszlás (2003.) után is még számos zenészt inspirál, miközben továbbra is fanatikus rajongók millióit gyűjtötte össze világszerte.

Utolsó felállás

  • Phil Anselmo – ének
  • "Dimebag" Darrell Abbott – gitár
  • Vinnie Paul Abbott – dob
  • Rex Brown – basszusgitár

A metaltörténelem egyik legjobban várt újrakezdése volt a Panteráé, amely idén hivatalosan is megtörtént. A Pantera két eredeti tagja, Phil Anselmo (ének) és Rex Brown (basszusgitár) mellé régi barátok, Zakk Wylde gitáron (Ozzy Osbourne, Black Label Society) és Charlie Benante dobon (Anthrax) csatlakozott, hamarosan elindítják turnéjukat először Amerikában, majd jövő tavasztól Európában is. A Pantera 1998 júniusában járt legutóbb nálunk, szóval ennek is vagy 24 éve!!!!: a Black Sabbath és mások társaságában léptek fel egy metálfesztiválon a Kisstadionban.

A 2023-as koncertre a teljeskörű jegyértékesítés november 24-én 10 órakor indul.

Ha valakinek viszont már most hiányoznának, a weboldalukon "megvásárárolható" a banda :)

P.S. Az Abott fivérek halála után a zenekar újraélesztésének reménye annak idején elszállt.

2004. december 8-án Colombus városában, az Abbott testvérek Damageplan nevű együttesükkel léptek színpadra. Az első szám után egy leszerelt tengerészgyalogos a színpadra lépett és rálőtt hat emberre. Négyen haltak meg, egyikük Dimebag Darrell volt. A Pantera legendás gitárosát szülővárosában, a texasi Arlingtonban helyezték végső nyugalomra. A KISS- és Van Halen-rajongó Dimebag KISS-mintákkal díszített koporsójában elhelyezték Eddie Van Halen nevezetes Bumblebee gitárját. Testvére, Vinnie Paul 2018. június 22-én, 54 éves korában, Las Vegas-i otthonában halt meg betegség következtében. Az Abott testvérek nyughelyét mára már körbe kellett keríteni, mert a rajongók rendre megrongálták azt. (wikipédia)

 

Pantera, Barba Negra Red Stage

 

 

Szólj hozzá!


Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a Turbinában O’Sullivan

Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a...

Az ír származású Ian O’Sullivan komoly belső harc után az orvosi pályát hagyta maga mögött a zenélésért, 2020-ban szólóprodukciójával is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day, a másodikban a Uriah Heep tribute-zenekar, a Heep Freedom muzsikál.

Meg kellett tanulniuk Fletch nélkül élni – jön az új lemez, indul a Depeche Mode turné

Új albumuk, a "Memento Mori" megjelenése előtt az NME Berlinben és Londonban is találkozott az ikonokkal, hogy beszélgessenek arról, miként találták meg újra az élet, a zene és egymás szeretetét a zenekari társ, Andy Fletcher elvesztése után. (A teljes interjú linkje a cikk végén.)
Új koncertek