Újra turnézik a legendás metálbanda – Budapestet is útba ejtik

2022/11/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Panterát minden idők egyik legnagyobb metal bandájaként tartják számon. A megalkuvást nem tűrő kvartett az 1990-es években számos arany- és platinalemezzel, telt házas turnékkal, fergeteges élő fellépésekkel és négy Grammy®-jelölésével hamar hatalmas sikert aratott az egész világon.

Pantera

A banda újraéledése körüli izgalom leginkább a rajongók újabb generációját érinti, akiknek még soha nem volt alkalmuk látni a Panterát színpadon. De a kitartó, régi rajongók számára is óriási hír, vagyis alapjában véve mindenkinek az, aki a történelem legnagyszerűbb metál dallamait szeretné újra élőben is hallani. Ez a várva várt pillanat Budapesten is bekövetkezik 2023. május 30-án a Barba Negrában.

Remekműveik – mint például a Cowboys From Hell, a Vulgar Display Of Power vagy a Billboard#1 Far Beyond Driven albumuk – a mai napig a metál alapkövei. A texasi banda a hivatalos feloszlás (2003.) után is még számos zenészt inspirál, miközben továbbra is fanatikus rajongók millióit gyűjtötte össze világszerte.

Utolsó felállás

  • Phil Anselmo – ének
  • "Dimebag" Darrell Abbott – gitár
  • Vinnie Paul Abbott – dob
  • Rex Brown – basszusgitár

A metaltörténelem egyik legjobban várt újrakezdése volt a Panteráé, amely idén hivatalosan is megtörtént. A Pantera két eredeti tagja, Phil Anselmo (ének) és Rex Brown (basszusgitár) mellé régi barátok, Zakk Wylde gitáron (Ozzy Osbourne, Black Label Society) és Charlie Benante dobon (Anthrax) csatlakozott, hamarosan elindítják turnéjukat először Amerikában, majd jövő tavasztól Európában is. A Pantera 1998 júniusában járt legutóbb nálunk, szóval ennek is vagy 24 éve!!!!: a Black Sabbath és mások társaságában léptek fel egy metálfesztiválon a Kisstadionban.

A 2023-as koncertre a teljeskörű jegyértékesítés november 24-én 10 órakor indul.

Ha valakinek viszont már most hiányoznának, a weboldalukon "megvásárárolható" a banda :)

P.S. Az Abott fivérek halála után a zenekar újraélesztésének reménye annak idején elszállt.

2004. december 8-án Colombus városában, az Abbott testvérek Damageplan nevű együttesükkel léptek színpadra. Az első szám után egy leszerelt tengerészgyalogos a színpadra lépett és rálőtt hat emberre. Négyen haltak meg, egyikük Dimebag Darrell volt. A Pantera legendás gitárosát szülővárosában, a texasi Arlingtonban helyezték végső nyugalomra. A KISS- és Van Halen-rajongó Dimebag KISS-mintákkal díszített koporsójában elhelyezték Eddie Van Halen nevezetes Bumblebee gitárját. Testvére, Vinnie Paul 2018. június 22-én, 54 éves korában, Las Vegas-i otthonában halt meg betegség következtében. Az Abott testvérek nyughelyét mára már körbe kellett keríteni, mert a rajongók rendre megrongálták azt. (wikipédia)

 

Pantera, Barba Negra Red Stage

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek