Újrahasznosították a Csókkirályt

2023/08/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Új köntösbe öltöztette a Hungária örök klasszikusát T. Danny: a Csókkirály újragondolt verziójában a népszerű magyar rapper múltjára is fény derül, a dalhoz készült videóklipben pedig egy jól ismert arc is feltűnik. A feldolgozás és a klip az újrahasznosítás jelentőségére hívja fel a figyelmet.(LOL)

Újrahasznosították a Csókkirályt

A Csókkirály feldolgozásával állítólag régi álma vált valóra a fiatal rappernek: az ikonikus szám egy teljesen új oldalát mutatja meg – mindezt úgy, hogy az eredeti sláger karakterisztikus elemei továbbra is visszaköszönnek, ezzel is tisztelegve a Hungária és Fenyő Miklós előtt. Elmondása szerint könnyen tudott azonosulni a Csókkirály karakterével, illetve annak laza és vagány stílusával, ezért is esett erre a dalra a választása.

„Már tiniként is szívesen belebújtam a Csókkirály szerepébe – bár ki ne tenné? Egy népszerű, sokak által ismert, csibész figura, akiről fiatalon sokan álmodoztak. Ekkor is szerettem a figyelem középpontjában lenni, valószínűleg ezért is kerültem a zenei pályára” – mondta el T. Danny, azaz Telegdy Dániel a dalpremier kapcsán.

 A dalhoz készült videóklipben még Fenyő Miklós is feltűnik egy jelenet erejéig.

„Megtisztelő és egyben szuper élmény volt a dalon dolgozni. Őszintén nem gondoltam volna, hogy valaha hozzányúlhatok egy ilyen kaliberű slágerhez. Nagyon boldog vagyok, hogy mindezt úgy tehettem, hogy nem csak az eredeti műhöz, de önmagamhoz is hű maradhattam” – tette hozzá T. Danny.

A feldolgozás a Yettel Stage zenei platform keretében jött létre, amelynek idei célja, hogy megmutassa a régi kincsekben lapuló értékeket. T. Danny augusztus 17-ei koncertjén a  jól ismert saját dalai mellett élőben első alkalommal a Csókkirály új változata is megszólal majd a Budapest Parkban. A koncertre a rajongók használaton kívüli mobiljuk segítségével is bejuthatnak: ha augusztus 13-ig visszaviszik valamelyik üzletbe, sorsoláson vehetnek részt és páros VIP belépőt nyerhetnek az eseményre.

T. Danny, Csókkirály, újrahasznosítás

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek