Van mit megünnepelnie a Freakin’ Disconak az A38-on!

2024/04/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Freakin’ Disco felkerült a HEMI Music Awards és mentorprogram shortlistjére, vagyis a kilenc döntős zenekar közé. A nagyszerű hírt a zenekar április 25-én az A38 Hajón ünnepli egyetlen tavaszi, budapesti koncertjével, melyen a brit Henge lesz a vendégük.

Van mit megünnepelnie a Freakin’ Disconak az A38-on!

Annyi izgalmas dolog történik mostanában a zenekarral, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Egyik héten meghívnak Liverpoolba, a következőn meg Athénba, Prágába, Krakkóba, aztán kiderül, hogy bekerültünk a HEMI döntőjébe. Popzenekarokkal vagyunk egy playlisten, mainstream előadok mellett kapunk támogatást. Ez mind óriási megtiszteltetés, nagy lehetőség és felelősség is. Ezek mellett továbbra is törekszünk arra, hogy kompromisszumok nélkül alkossunk, kísérletezzünk és maximális igényességgel dolgozzunk a zenekaron" – kommentálta a történéseket Csizmás András.

A HEMI egy, a közép- és délkelet-európai zenekarok felkarolását célul kitűző európai program. Idén 27 művészt és zenekart választottak ki Közép- és Délkelet-Európa 9 országából (Csehország, Észtország, Görögország, Magyarország, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovénia), akik részt vehettek a HEMI Music Awards 2024 első fázisában, a Freakin’ Disco most bekerült a 9 döntős közé.

Ez a 9 előadó mostantól mentorálási és képzési tevékenységekben vehet részt, amelyek célja a kommunikációs és bevételi forrásokkal kapcsolatos készségeik és kompetenciáik fejlesztése, azzal a céllal, hogy elősegítsék nemzetközi karrierjük menetelését. Minden jelölt 2000 euró összértékű díjat kap majd.

A képzési program mellett a 9 döntős fellép és bemutatja egy általuk választott dalt a HMA Live Music Session során – az online esemény lehetőséget ad a közönségnek és a zsűri tagjainak is, hogy élőben, a színpadon fedezzék fel őket. Ezen túlmenően az összes előadó bemutatkozik a HEMI partnerrendezvényén, a Mastering the Music Business, a romániai nemzetközi showcase konferencián, hogy végül júniusban beléphessenek a díjkiosztó utolsó szakaszába, amelynek eredményeképpen kiválasztják a HEMI Music Awards 2024 3 győztesét.

A négyesnek már eddig is sűrű volt a naptára, a koncertjeik között egyre több külföldi fellépés van, az idén már biztosan fellépnek a United Islands of Prague, az Athens Music Week, a Liverpool Sound City, a lengyel Wianki, a horvát Bear Stone és az osztrák Alles Gute fesztiválokon.

Persze nem könnyű mindig összeegyeztetni a dolgokat. Családjaink vannak és mindenkinek vannak más projektjei, munkái, de ezek a lehetőségek erőt adnak nekünk. Kell a lendület, hogy újra és újra megtaláljuk magunkat és egymást, zeneileg és emberileg is. Ezen vagyunk 10 éve és ennek az egyik kézzelfogható eredménye a TOTEM című legutóbbi lemezünk és az a sok baromi király koncert, amit a szuper közönségünkkel átélhettünk. Sokszor mondták már nekünk, hogy ezt a zenét külföldön is meg kellene mutatni. Hát most elindulunk! Nagyom várjuk!” – mondta Szabó Sipos Ágoston dobos.

A Freakin’ Discot idehaza legközelebb most szombaton, a szegedi Grand Cafeban, majd az A38 Hajón láthatjátok április 25-én.

 

 

 

 

Freakin’ Disconak, HEMI, díj, Bear Stone

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek