Véget ér egy korszak: megszűnik az iTunes

2019/06/02  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A cég egyéb szolgáltatásokkal fogja pótolni az iTunest.

Véget ér egy korszak: megszűnik az iTunes

Az Apple az iTunest különálló streaming szolgáltatásokra cserélné le (tehát külön zene, videó, podcast szolgáltatókra). A nagy hírt a cég hivatalosan elvileg a 2019-es Worldwide Developers Conference (WWDC)-en jelenti be június 3-án. Az új zenei szoltálgatást iPhone-ról és minden egyéb iOS eszközről is lehet majd manuálisan szinkronizálni. Emellett egyéb termékeiket (iPad és Apple Watch) igyekeznek majd minél inkább függetleníteni az iPhone-októl és MacBook-októl.

Emellett az a hír is nagy visszhangot keltett, hogy az Apple 2015 után először ismét kiad egy új iPod Touch modellt, melynek akár 256GB memóriája is lehet, így több tízezer dalt hordozhatsz magaddal csupán 399 dollárért cserébe (kb. 116.000 Ft).

Hogy jelenleg az online streamelés (Spotify, Apple Music, Deezer, stb.) korában, amikor gyakorlatilag minden dal egy kattintásra van tőlünk, erre mennyire lesz igény, az hamarosan kiderül.

A nagyobb kapacitás mellett az iPod Touch gyakorlatilag változatlan maradna, tehát 4 inches kijelzőt terveznek neki, illetve megmaradna a home gomb és a kamera is. Pink, ezüst, szürke, piros, arany és kék színekben lehet majd kapni.

Az új generációs iPod már most megrendelhető, a 32 gigás modell 199 dollár (kb. 58.000Ft), a 128 gigás 299 dollár (kb. 87.000Ft), illetve a legnagyobb 256 gigás 399 dollárért (kb. 116.000Ft).

 

iTunes, Apple, iPod Touch, streaming

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek