Végre saját cimbalma van a Müpának!

2021/01/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A napokban érkezett meg az intézménybe az egyedi, kifejezetten a Müpa akusztikai adottságaihoz tervezett cimbalom.

 Végre saját cimbalma van a Müpának!

A különleges hangszert a világhírű cimbalomművész, Lukács Miklós avatta fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán.

 

A Müpa a Facebook oldalán közzétette a múlt év 100 legjobb fotóját, kivételesen arra buzdítunk benneteket, hogy pillantsatok vissza 2020-ra, mert voltak aazért az évnek szép pillanatai is!

S ha valaki lemaradt volna az újévi koncertekrtől, január 9-én bepótolhatja a Budafoki Dohnányi Zenekarral. Évköszöntő hangversenyük mindig különlegességeket tartogat: ezúttal komoly komolytalanságokkal, féktelen jó hangulattal, zenei sziporkákkal és finomságokkal készülnek elkápráztatni a közönséget.

Az est házigazdája és karmestere: Hollerung Gábor.

cimbalom, müpa, Lukács Miklós

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek