Budapest 2021. jún. 26. (19:30)
Jegyvásárlás

100 Tagú Cigányzenekar - 35 éves jubileumi koncert


100 Tagú Cigányzenekar - 35 éves jubileumi koncert

A Hungaricum

A 100 Tagú Cigányzenekar 2014. március 18-án, „A ZENEKAR VILÁGHÍRŰ MŰVÉSZI ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ GYAKORLATA” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal mostantól JOGOSULT A HUNGARIKUM KITÜNTETŐ CÍM HASZNÁLATÁRA.

A siker

A zenekar ma 138 taggal büszkélkedhet. A kritikusok szerint “van valami varázslatos” abban, ahogy a “világ leghíresebb cigányzenekara” a színpadon megjelenik. Ennek oka, hogy minden fellépésükön ugyanaz a lelkesedés árad belőlük. A siker számukra üzenet, mely minden muzsikusnak újabb inspirációt ad.

A Lisszaboni Világkiállítás megnyitóján a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje volt a fő attrakció. Karthágóban a 45. Nemzetközi Zenei Fesztiválon tizenötezer fős közönség előtt volt kirobbanó sikerük. Marosvásárhelyen 2009-ben a Kultúrpalotában hatalmas ováció közepette a lelkes közönség, könnyes szemmel állva köszöntötte a Zenekart. Párizsban, a Theatre des Champs Elysées-ben, 2002-2014 között, 55 nagy sikerű előadásuk volt. Franciaországban 1994-től minden évben koncertturnén vettek részt, szinte az összes kis és nagyvárosban felléptek. 2013. 10. 04-től az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar ”FERGETEGES”című koprodukciós előadása ez idáig több, mint 70 előadással szórakoztatta a nagyérdemű közönséget.

Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban, muzsikáltak már, folyamatosan jelen vannak a hazai és a nemzetközi zenei életben.

A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 21 CD-t, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 8 platina, 14 aranylemez lett. Számos rádió és TV felvétel készült róluk, a Magyar Rádió Nívódíját és több hazai és nemzetközi fesztivál szakmai díját nyerték el.

2021. június 26-án e nagyszerű és kiemelten magas művészi értéket képviselő zenekar 35 éves jubileumi koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban tartja meg. 

Jegyek kaphatók: www.jegyexpress.hu

Jegyárak és információk

Jegyexpress : 3 999 - 12 999 Ft Jegyvásárlás
Jegyvásárlás
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.

Várhatóan a jövő héten nyitnak a teraszok

Amint a beoltottak száma eléri a 3,5 millió főt, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A mai napig 3 145 592 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 349 314-en már a második adag vakcinát is megkapták. Figyelem: egy oltás nem egyenlő a védettséggel, legyetek körültekintőek!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek