Budapest 2020. Oct. 03. (19:30)

Budapest-Bécs Operettgála


Budapest-Bécs Operettgála

Budapest-Bécs Operettgála

Akár „A Duna hangjai” alcímet is kaphatná műsorunk, hiszen Johann Strauss, Kálmán Imre és Lehár Ferenc világszerte népszerű dallamai a műfajához méltó, impozáns helyszínen, a folyó partján álló palotában, a Pesti Vigadó Dísztermében csendülnek fel.

Fergeteges, különlegesen látványos gálaműsorunkban a legsikeresebb operettek, A denevér, a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A montmartre-i ibolya, A víg özvegy és A mosoly országa slágerei hangzanak el. A keringőket, polkákat, csárdásokat, valamint a legismertebb áriákat, duetteket és kvartetteket Magyarország legnagyobb operett-sztárjai, a műfaj legavatottabb művészei adják elő.

A lélegzetelállító koreográfiákat, az elegáns kosztümöket és a csillogó látványvilágot felvonultató operettparádé a Budapesti Operettszínház balett- és zenekarának közreműködésével ígér megismételhetetlen élményt.

Az operett igazi hungarikum, népszerűsége vitathatatlan az egész világon, a magyar operett pedig különleges ízt képvisel a műfajon belül is - Paprika im Blut - ahogy a németek mondják. Nem véletlen tehát, hogy ezt az estét egy nemzetközi televíziós stáb is rögzíteni fogja, hogy aztán a műsor az Amerikai Egyesült Államokban hódítson. Ne hagyja ki az élményt, legyen részese személyesen is ennek a különleges, világraszóló káprázatos estének!

A gálaműsorban elhangzó dalok nagy része német nyelven hangzik el.

Fellépők:
Fischl Mónika
Kiss Diána
Szendi Szilvi
Erdős Attila
Laki Péter
Vadász Zsolt

Vezényel:
Makláry László
Pfeiffer Gyula

A Vigadó valamennyi közösségi terében (előtér, büfé, ruhatár, mosdók) valamint a Díszteremben, a látogatás teljes időtartamára kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Nézőink biztonsága érdekében a bejáratnál minden vendégünk testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel megmérjük. Akiknek testhőmérséklete meghaladja a 37,5 °C-ot, nem léphetnek be a színház területére. A gálaműsor kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk a nézőteret, hogy fokozatosan, nagyobb tumultus nélkül elfoglalhassák helyeiket.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek