Budapest 2024. May. 23. (19:00)
Jegyvásárlás

Bujtor & Balaton – Bujtor Balázs és a Budapesti Fesztiválzenekar zenészeinek a koncertje


Bujtor & Balaton – Bujtor Balázs és a Budapesti Fesztiválzenekar zenészeinek a koncertje

A Bujtor család ezer szállal kapcsolódik a magyar kulturális köztudathoz: Bujtor István az egyik legnépszerűbb színészként vált legendává, és fivérei is a magyar színházi és zenei élet meghatározó személyiségei voltak a ’60-as évektől kezdve.

Bujtor István szenvedélyes rajongása a Balaton és a vitorlázás iránt az egyik különleges színfoltja a „Magyar Tenger” kultuszának. Ez a rajongás apáról fiúra szállt: Bujtor Balázs ugyan a színházi helyett a koncertpódiumot választotta, és 2012 óta a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűművésze; ám szeretete a Balaton és a vitorlázás iránt megmaradt. Balázst ma már mindkét szerepében jól ismeri a közönség: zenészként fantasztikus nemzetközi produkciókban vett már részt, koncertmestere volt többek között Ennio Morricone vagy Michel Legrand zenekarának – illetve az apai kulturális örökség lelkes őrzőjeként is népszerű.

Az Aria Hotel és a Café Liszt tavaszi koncertjén egyrészt ennek a kulturális örökségnek állítunk emléket, de legalább ennyire szánjuk az eseményt a nyári balatoni szezont megnyitójának is: a Budapesti Fesztiválzenekar hangszeres művészeiből összeállított kamaraegyüttes Bujtor Balázs vezetésével játszik komoly (és komolytalan) zenéket, amelyek szinte mind valamilyen módon kapcsolódnak a Balatonhoz. Az est folyamán segítségükre lesz Szervét Tibor Jászai Mari-díjas színművész is, aki szintén témába vágó klasszikus és modern irodalmi részletekkel idézi meg a Balaton összetéveszthetetlen hangulatát.

 

Elköltözik Szemesről a Bujtor István Filmfesztivál

 

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 17 500 Ft
II. Árkategória : 47 500 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek