Szécsi Pál 80
Budapest 2023. Nov. 15. (20:00)

Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert


Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert

Ritkán nevezhető egy projekt egy pályafutás olyan csúcspontjának, mint amit Kris Defoort a Pieces of Peace című lemezzel mutat be. Szinte az összes háttér, hatás és ismeretség, amit az ikonikus belga zeneszerző és improvizatív zongorista hosszú pályafutása során összegyűjtött, megmutatkozik ebben a sajátos és eredeti zenei kalandban.

Harcsa Veronika énekművésszel és három zenésztársával együtt a szó szoros értelmében vett kamarazenekart alkot, bár korántsem csak erre az egy idiómára szorítkoznak. Kris Defoort tapasztalt opera- és klasszikus zeneszerzőként egy komplett (opera)zenekar hangszíneivel, harmóniáival, dinamikájával és, ha úgy tetszik, drámaiságával csöpögteti át ezeket a kompozíciókat, felkturbózva egy jó adag jazz-zel.

Harcsa Veronika hangjának és leleményes személyiségének köszönhetően igazi európai referencia ezen a téren. A duó az elmúlt évtizedben rendszeresen dolgozott együtt, többek között a Diving Poet Society és a DUET: tiszta vokál- és zongoraimprovizációk című lemezen.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton!

2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton!

Jövőre végre ismét lesz Rockmaraton! A 2024-es újrakezdés egyben új fejezetet is nyit a fesztivál történetében: az öt éve várt, 30. jubileumi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Egyelőre titkos headlinerekkel jön a SopronFest 2024

2023 tavaszán új fesztivállal bővült a hazai fesztiválpaletta. 2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben, de városszerte már egy héttel korábban, május 11-től kulturális programok százai várják a közönséget teraszokon, éttermekben,...

Corey Taylor júniusban a Barba Negrában

Corey Taylor a Grammy-díjas, többszörös platinalemezes Slipknot, plusz a platinalemezes rockbanda, a Stone Sour frontembere. Továbbá a New York Times bestseller listáján is szerepel íróként, valamint számtalan filmes és televíziós kredittel rendelkező színész. Honnan van ennyi ideje és energiája?
Új koncertek