Menopauza 1170x180
Budapest 2023. Nov. 15. (20:00)

Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert


Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert

Ritkán nevezhető egy projekt egy pályafutás olyan csúcspontjának, mint amit Kris Defoort a Pieces of Peace című lemezzel mutat be. Szinte az összes háttér, hatás és ismeretség, amit az ikonikus belga zeneszerző és improvizatív zongorista hosszú pályafutása során összegyűjtött, megmutatkozik ebben a sajátos és eredeti zenei kalandban.

Harcsa Veronika énekművésszel és három zenésztársával együtt a szó szoros értelmében vett kamarazenekart alkot, bár korántsem csak erre az egy idiómára szorítkoznak. Kris Defoort tapasztalt opera- és klasszikus zeneszerzőként egy komplett (opera)zenekar hangszíneivel, harmóniáival, dinamikájával és, ha úgy tetszik, drámaiságával csöpögteti át ezeket a kompozíciókat, felkturbózva egy jó adag jazz-zel.

Harcsa Veronika hangjának és leleményes személyiségének köszönhetően igazi európai referencia ezen a téren. A duó az elmúlt évtizedben rendszeresen dolgozott együtt, többek között a Diving Poet Society és a DUET: tiszta vokál- és zongoraimprovizációk című lemezen.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek