Szarvas 2024. Jun. 11. (14:00)
Jegyvásárlás

Hungarikumok a népzene tükrében a Csík Zenekarral


Hungarikumok a népzene tükrében a Csík Zenekarral

Hungarikumnak számító népi hangszereket népszerűsít nyolc helyszínen az országban a Csík Zenekar, olyanokat, mint a pedálos cimbalom, egy 125 éves tárogató vagy a somogyi hosszifuruglát és a citerát.

Kunos Tamás, a Csík Zenekar alapító tagja úgy fogalmazott: húsz évvel ezelőtt Veszprém megyében kezdte el ezt a bemutatósorozatot a zenekar Kovács Norbert néptáncossal közösen. A fiatal generációknak mindig meg kell mutatni a hagyományokat, el kell vinni hozzájuk a magyar népzene kincseit, a népzenei együttes sajátos hangzásvilágát, hogy ezt élőben, testközelből is meghallgathassák - fogalmazott Kunos Tamás. Kovács Norbert hozzátette, hogy a Csík Zenekar különlegessége abban is rejlik, hogy a modern zenét népi hangszereken szólaltatják meg, ami legalább olyan jól szól - ha nem jobban - mintha elektronikus hangszereken játszanák.

Forrás: kormany.hu/MTI

Fotó: Vermes Tibor

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 1 000 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek