Budapest 2023. Jun. 21. (19:30)

Ifjú versenygyőztesek hangversenye


Ifjú versenygyőztesek hangversenye

Szent István Filharmonikusok

Ez az alkalom kitűnő lehetőség fiatal hangszeres művészek számára, hogy szimfonikus zenekar élén mutatkozzanak be közönség előtt a Pesti Vigadó színpadán. Zenekarunk elkötelezett abban, hogy felkarolja a szárnyaikat bontogató, kiemelkedő tehetségű ifjú zenészeket, akik így valódi tapasztalatra tehetnek szert az együttmuzsikálás során karmesteri irányítással. A meghívott hangszeres növendékek mindegyike bizonyított már országos zenei versenyeken.

Műsor:

HAYDN: D-dúr zongoraverseny Hob.XVIII:11

előadja: Balogh Ádám I. tétel, Balogh Máté II. tétel

 

DITTERSDORF: E-dúr nagybőgőverseny I. tétel

előadja: Tóth-Szabó Dóra

 

MENDELSSOHN: e-moll hegedűverseny III. tétel

előadja: Kovács Lili

 

---Szünet---

 

BACH: d-moll csembalóverseny II. (Adagio) és I. tétel (Allegro)

előadja: Világi Dávid

 

MOZART: Esz-dúr Sinfonia Concertante I. és II. tétel

előadja: Bocsi Botond - Falaky Réka Rozália

 

DVORÁK: h-moll csellóverseny: III. tétel 

előadja: Balog Benedek

***

Fellépők:

 • Balog Benedek

  Csellótanulmányait 6 évesen kezdte Antók Zsuzsanna tanárnőnél a Szent István Király Zeneiskolában. Korán megmutatkozott választott hangszere iránti elköteleződése. Jelenleg a szakgimnázium cselló-hangkultúra szakos diákja. Tanára: Varga István. Idén nyárra felvételt nyert az amszterdami Concertgebouworkest Young zenekari kurzusára.
   
 • Balogh Ádám

2012-ben született, zongora szakon alapfokon 3. osztályos, a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Ami növendéke. Tanára: Németh Pálné.

 • Balogh Máté

2013-ban született, zongora szakon alapfokon 1. osztályos, az előkészítő évfolyamokkal együtt 3. éve a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Ami növendéke. Tanára: Németh Pálné.

 • Bocsi Botond

2005-ben született, zenei tanulmányait szülővárosában, Egerben kezdte meg. Szoboszlai Etelka volt a hegedűtanára, számos versenyen részt vett, sikeres eredményekkel.

 • Falaky Réka Rozália

2005-ben született Győrben. A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában 10 évig hegedült, most pedig 4 éve brácsázik. Tanárai voltak: Kollárné Faragó Éva és Gyermán Júlia.

 • Kovács Lili Júlia

  2007-ben született Pécsett. A debreceni Kodály Zoltán Zeneiskola után a Józsefvárosi Zeneiksola, majd a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium tanulója. Tanárai voltak: ifj. Barra Ákos, Szászné Réger Judit, illetve jelenleg Tuska Zoltán.
   
 • Tóth-Szabó Dóra 

Zenei tanulmányait 2013-ban kezdte nagybőgő tanszakon a Szent István Zeneiskolában, 2018-tól a Szent István Zeneiskola Szimfonikus Zenekarában játszott, ahol 2021-ben eljátszhatta élete első nagybőgő koncertszólóját szimfonikus zenekari kísérettel.

 • Világi Dávid 

Zenei tanulmányait 2013-ban (8 évesen) kezdte meg a Szent István Király Zeneiskolában, ott zongorázni tanult, tanára Domjánné Kiss Adél volt. Számos országos és nemzetközi zeneiskolások számára megrendezett zongoraversenyen ért el kiváló eredményt.

 

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozat

A részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ: MÁJUS 22-TŐL!

 

Kiemelt kép: Falaky Réka

Ingyenes!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

Új dallal és a hozzá tartozó videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Pesten megjelent Isten’ c. dalt élőben először, a Budapest Parkban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Ez egy Sunshine Day lesz – az Osibisa Budapestre jön

Osibisa és Colosseum közös koncert lesz az Erkel Színházban 2023. október 8-án a Krokodil Rock szervezésében, a „Nagy Generáció” című koncertsorozat keretében.

Tátrai Tibuszék beveszik a Parkot

A godfather. legközelebbi és idei utolsó fellépése a Budapest Parkban lesz, 2023. szeptember 27-én, szerdán.
Új koncertek