Menopauza 1170x180
Budapest 2023. Jun. 21. (19:30)

Ifjú versenygyőztesek hangversenye


Ifjú versenygyőztesek hangversenye

Szent István Filharmonikusok

Ez az alkalom kitűnő lehetőség fiatal hangszeres művészek számára, hogy szimfonikus zenekar élén mutatkozzanak be közönség előtt a Pesti Vigadó színpadán. Zenekarunk elkötelezett abban, hogy felkarolja a szárnyaikat bontogató, kiemelkedő tehetségű ifjú zenészeket, akik így valódi tapasztalatra tehetnek szert az együttmuzsikálás során karmesteri irányítással. A meghívott hangszeres növendékek mindegyike bizonyított már országos zenei versenyeken.

Műsor:

HAYDN: D-dúr zongoraverseny Hob.XVIII:11

előadja: Balogh Ádám I. tétel, Balogh Máté II. tétel

 

DITTERSDORF: E-dúr nagybőgőverseny I. tétel

előadja: Tóth-Szabó Dóra

 

MENDELSSOHN: e-moll hegedűverseny III. tétel

előadja: Kovács Lili

 

---Szünet---

 

BACH: d-moll csembalóverseny II. (Adagio) és I. tétel (Allegro)

előadja: Világi Dávid

 

MOZART: Esz-dúr Sinfonia Concertante I. és II. tétel

előadja: Bocsi Botond - Falaky Réka Rozália

 

DVORÁK: h-moll csellóverseny: III. tétel 

előadja: Balog Benedek

***

Fellépők:

 • Balog Benedek

  Csellótanulmányait 6 évesen kezdte Antók Zsuzsanna tanárnőnél a Szent István Király Zeneiskolában. Korán megmutatkozott választott hangszere iránti elköteleződése. Jelenleg a szakgimnázium cselló-hangkultúra szakos diákja. Tanára: Varga István. Idén nyárra felvételt nyert az amszterdami Concertgebouworkest Young zenekari kurzusára.
   
 • Balogh Ádám

2012-ben született, zongora szakon alapfokon 3. osztályos, a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Ami növendéke. Tanára: Németh Pálné.

 • Balogh Máté

2013-ban született, zongora szakon alapfokon 1. osztályos, az előkészítő évfolyamokkal együtt 3. éve a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Ami növendéke. Tanára: Németh Pálné.

 • Bocsi Botond

2005-ben született, zenei tanulmányait szülővárosában, Egerben kezdte meg. Szoboszlai Etelka volt a hegedűtanára, számos versenyen részt vett, sikeres eredményekkel.

 • Falaky Réka Rozália

2005-ben született Győrben. A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában 10 évig hegedült, most pedig 4 éve brácsázik. Tanárai voltak: Kollárné Faragó Éva és Gyermán Júlia.

 • Kovács Lili Júlia

  2007-ben született Pécsett. A debreceni Kodály Zoltán Zeneiskola után a Józsefvárosi Zeneiksola, majd a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium tanulója. Tanárai voltak: ifj. Barra Ákos, Szászné Réger Judit, illetve jelenleg Tuska Zoltán.
   
 • Tóth-Szabó Dóra 

Zenei tanulmányait 2013-ban kezdte nagybőgő tanszakon a Szent István Zeneiskolában, 2018-tól a Szent István Zeneiskola Szimfonikus Zenekarában játszott, ahol 2021-ben eljátszhatta élete első nagybőgő koncertszólóját szimfonikus zenekari kísérettel.

 • Világi Dávid 

Zenei tanulmányait 2013-ban (8 évesen) kezdte meg a Szent István Király Zeneiskolában, ott zongorázni tanult, tanára Domjánné Kiss Adél volt. Számos országos és nemzetközi zeneiskolások számára megrendezett zongoraversenyen ért el kiváló eredményt.

 

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozat

A részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ: MÁJUS 22-TŐL!

 

Kiemelt kép: Falaky Réka

Ingyenes!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Vízicsata is lesz a Tábor fesztiválon

Vízicsata is lesz a Tábor fesztiválon

Alig két hónap, és startol a hazai rockerek egyik kedvenc Balaton-parti fesztiválja (2024. augusztus 28-31., Alsóörs).
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A Carson Coma nem is mulatós... Fogd meg a söröm!

Megjelent a Carson Coma kislemeze, ami egyetlen dalra épít: a Beton.Hofival közös Frida Kahlo című számot dolgozták fel elismert és feltörekvő producerek egyaránt. A végeredmény meglehetősen színes lett: drum and bass és dubstep mellett mulatós verzió is szerepel az EP-n. 

Tudod, milyen zenét hallgatnak a nyolcesztendősök?

"Hosszú sorban jönnek, mennek/ Apró ördögök, de szentek..." – József Attila Nyolcesztendős lányok című verse Koncz Zsuzsa előadásában szólalt meg a fejünkben, amikor szembejött velünk a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért most publikált Zeneipari Jelentése, amely a 8-14 éves gyerekek zenehallgatási szokásait járta körbe.
Új koncertek