Zsámbék 2023. May. 26. (20:00)

II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL / 30Y: RESTI – Mucsi Zoltán közreműködésével


II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL / 30Y: RESTI – Mucsi Zoltán közreműködésével

Kezdjük onnan, hogy van négy fickó. Van nekik barátjuk, a Kapa, de inkább Mucsinak mondják, Zolinak nem hívják, mert túl sok a Zoli, nem lehet tudni, melyiknek szólnak.

Egy vasútállomás restijében találkoznak. A zenészek nem színészkednek, a színész nem zenél: szóval ez egy koncert. Így együtt beszélnek az átmenetiségről, a köztességről, arról, ami nem is már, nem is még, arról, hogy „Nem volt csatlakozás”.
Egyenes beszéd ez, a kétség egyenessége.
Ezért lesz könnyű nevetni is például.

A 30Y kocsmakoncertje a MÜPA-ban debütált 2015-ben. Maga a forma, az akusztikus hangvétel már ismert és szinte egyidős a zenekarral, a 2022-ben huszonkét éves 30Y tizenöt éve játszik közvetlen hangú koncerteket: fesztiválokon, vagy éppen utcazenélve. 2012-ben megjelent a Szentimentálé album, ami egyben jelenti a zenekar akusztikusan hangszerelt dalainak tárát és azok újra-koncepcionálását is. Idővel egyre több dal került az akusztikus dalrendbe a zenekar teljes repertoárjából, az intim megszólalás pedig lerázta magáról a pátoszt, inkább a közvetlenség, a közönséggel közös élmény, a dalokhoz kapcsolódó anekdoták váltak fontossá. 30Y-dalok szentimentálisan, a kocsmapulton, vagy éppen egy
restiben.

A Resti ennek a koncert-formának egy következő lépcsője. Az előadáson a zenekar mellett közreműködik Mucsi Zoltán színművész is, akinek különleges, állomásfőnöki szerepet osztott ezúttal a zenekar. 2019-ben a 30Y bemutatta Resti koncertjét Budapesten a MÜPA-ban, Pécsett a Kodály Központban, és Miskolcon a Művészetek Házában. Negyedik előadása már a 2020-as pandémiás időszakban, zárt ajtók mögött zajlott a győri református templomban. A koncertről különleges film is készült az Öt Templom Fesztivál szervezésében. A koncert hanganyaga a zenekar sajátos karácsonyi meglepetéseként, és a 30Y tizenkettedik lemezeként 2020. december 18-tól hallgatható az ismert streaming oldalakon, a koncertfilm pedig elérhető az Öt Templom Fesztivál YouTube csatornáján Mucsi Zoltán színművész és Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere művészi együttműködéséből született Resti egy olyan koncert-forma, mely intim megszólalásával, közvetlenségével jól illeszkedik pünkösdi fesztiválunk víziójába, mely a közönséggel közös élményt helyezi előtérbe.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek