Szécsi Pál 80
Budapest 2023. Nov. 17. (20:00)

Kézdy Luca: Unseen Landscapes – lemezbemutató koncert


Kézdy Luca: Unseen Landscapes – lemezbemutató koncert

Kézdy Lucát több mint két évtizede foglalkoztatja a zenei kísérletezés, a játék különböző hangzásokkal, hangszínekkel és effektekkel, ami nemcsak a hangzáskép és a kompozíciós gondolkodás határait, hanem a hegedű hagyományos funkcióit is kitágítja.

Az elektronika fontos szerepet kap 2006-ban alapított triója, a Santa Diver zenéjében, de Kézdy Luca szólófellépéseinek és két szólólemezének, a 2022-es Home és a most megjelenő Unseen Landscapes című albumnak is alapvető eleme. Repertoárjában a megírt kompozíciók mellett egyre nagyobb tér jut a szabad improvizációnak, amelyről Kézdy Luca így vallott:

„Amikor éppen megszületnek, létrejönnek a hangok, akkor nincs más, csak az itt és most. Ilyenkor vagyok legközelebb ahhoz a teremtő erőhöz, amelyet közvetíteni próbálok a hangszeremmel. Így az élő zene még élőbbé válik, mint amikor eljátszom egy már megírt kompozíciót. A halvány vázlattal történő szabad improvizáció egyre több helyet foglal el: a szabad játék, beszélgetés önmagammal, saját belső képeim, pillanatnyi érzéseim és gondolataim felfedezése. Ez hasonló ahhoz a módszerhez, tudat- és érzelmi állapothoz, ahogyan festek: a kép addig alakul és változik, amíg reagálnom kell rá. Képeimmel és zenémmel, gondolataim és az érzéseim fel nem fedezett helyeit keresem, ezeket járom körbe, ezeken a helyeken szeretek lenni. Izgalmas és kicsit kockázatos utazás…” 

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Mamma Mia! a BOK csarnokban

Mamma Mia! a BOK csarnokban

Az évadban csak két napig, december 1-jén és 2-án látható a Madách Színház nagy sikerű Mamma Mia!-előadása Budapesten
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A Koncert.hu ajánlja: fél tucat esemény a héten a kultfilmtől Taylor Swiften át a f*sz* kis buliig

Ötnél persze sokkal több koncert, esemény, buli lesz a héten, csak egy laza keresztmetszetet adunk rról, milyen sokszínű a budapesti zenei élet: van itt minden :)

Rengeteg fotóval megérkezett a nagy Fishing-könyv

A Beck Zoltán (30Y) több mint 200 oldalon, több mint 100 fotó kíséretében vállalkozott arra a különleges feladatra, hogy megörökítse az egyik legnépszerűbb magyar könnyűzenei fesztivál eddigi történetét. A könyv mérete és súlya is tekintélyes: a 24x31 cm-es kötet 2,6 kilót nyom.
Új koncertek