Martonvásár 2022. Jul. 23. (16:00)

Klasszikusok délutánja


Klasszikusok délutánja

Parksétával egybekötött kamarakoncert a Budapesti Filharmóniai Társaság művészeivel. Elegáns ruhák, grófok, és grófnék. A hallból nyíló erkély díszes asztalainál teadélutánra invitálnak minket. E hangulatot idézi meg vonósnégyesünk, akik klarinéttal kiegészülve Mozart és Telemann műveit hozzák el Önöknek Martonvásárra.

2022. július 23., szombat

10:30 Cifra palota, zöld az ablaka....
interaktív zenés gyermekprogram

16:00 és 17:00 Klasszikusok délutánja
parkséta és kamarakoncert

Elegáns ruhák, grófok, és grófnék. A hallból nyíló erkély díszes asztalainál teadélutánra invitálnak minket.
E hangulatot idézi meg vonósnégyesünk, akik klarinéttal kiegészülve Mozart és Telemann műveit hozzák el Önöknek Martonvásárra.

 

A martonvásári Brunszvik-kastély kertjébe látogatva ma is megpihenhetünk a tó partján, sétálhatunk a fák között, ahol még Liszt Ferenc és maga Beethoven is járt.
A kultúra mellett a mezőgazdasági haladás eszméje sem volt idegen a hely szellemétől, hiszen a Brunszvik család révén a város már a 19. századtól „tekintélyes várdája”, azaz erőssége a magyar mezőgazdaságnak.
Ma Martonvásár ad otthont az Agrártudományi Kutatóközpontnak, s a pompás kastélykertből nyílik bejárás az Agroverzum Tudományos Élményközpontba.

Az 1853-ban Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság 90 tagja mind az Operaház aktív művészei közül kerül ki. A park varázslatos fái alatt elhelyezkedő ATK Agroverzum előadótermében hazánk legkiválóbb muzsikusai tárják fel a kamarazene érzékeny és meglepetésekkel teli világát, Mona Dániel zenetörténész szórakoztató narrációjával kísérve. Martonvásár nemcsak történelmi okokból, hanem a koncertek és a tudományos élményközpont révén is újra a kultúra és az agrárkultúra meghatározó helyszínévé vált.
A múlt és jelen gyönyörű összefonódását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Brunszvik-kastély parkja a múltban számos olyan közös zenélésnek lehetett fültanúja, amelyet a jelenben a Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei keltenek újra életre.

A gyerekprogramokat 4-10 év közötti gyerekek számára ajánljuk, az eseményre Hegedűsné Tóth Zsuzsanna, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar mestertanára hozza saját interaktív, zenei élményekben gazdag Tesz-vesz muzsika programját.

A kamarakoncerteken az oldott intermezzókért felel az est házigazdája: Mona Dániel, zenetörténész.

 

A gyermekprogramok belépőjegyei:

Gyermekenként 500 Ft 
A belépőjegy a programon való részvételre jogosít.

Parkséta ás kamarakoncert jegyárai:

Teljes ár: 3 500 Ft/fő

Diák, nyugdíjas: 2 500 Ft/fő

A jegyár tartalmazza a koncert-, a park- és a Beethoven Emlékmúzeum belépőjét, valamint a tárlatvezetést.

 

A programok helyszíne:

Martonvásár, ATK Agroverzum és Brunszvik-kastély parkja

(2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.)

Bejárat az ATK Agroverzum épületén keresztül.

 

Jegyvásárlás és további információ:

ATK Agroverzum jegypénztár, info@agroverzum.hu,

+36 30 629 3083

Online jegyvásárlás:

bftz.jegy.hu, jegy.hu

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek