Budapest 2024. May. 05. (20:00)
Jegyvásárlás

Laila Biali Trio - Vendég: Fekete-Kovács Kornél / JAZZTAVASZ 2024


Laila Biali Trio - Vendég: Fekete-Kovács Kornél / JAZZTAVASZ 2024
A Jazztavasz fesztivál mindig igyekezett bemutatni a legígéretesebb hölgy előadókat a nemzetközi jazzszíntérről, legyen a szóban forgó művész akár énekes, akár hangszeres vagy egyszerre mindkettő. A többszörös díjnyertes kanadai Laila Biali mindkettő.

És már több is, mint ígéretes tehetség, hiszen olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Sting, Suzanne Vega, Dave Brubeck vagy Chris Botti. Most a Biali által vezetett trióhoz Fekete-Kovács Kornél csatlakozik vendégként, így kivételesen kreatív, napfényes létszemléletű előadók közös játékában gyönyörködhetünk.

Biali még nem volt ötéves, amikor zongorázni kezdett, és olyannyira nem érezte kényszernek a gyakorlást, hogy mindvégig kitartott a hangszer mellett. A konzervatóriumi évek alatt bűvölte el a jazz, és huszonhárom évesen már kiadta első triólemezét. Feltörekvő csillagként mindent megnyert, amit hazájában lehetett: a SOCAN (lényegében a kanadai Artisjus) zeneszerzői és hangszeres munkáját egyaránt díjazta, de 2019-es lemezéért megkapta a JUNO díjat is, amelyet a kanadai Grammy-díjnak tekintenek. 2013-as Live In Concert című albumát a DownBeat magazin az év legjobbjai közé sorolta. Meleg tónusú, kristálytiszta hangja és különleges érzéke a szórakoztató, egyben igényes zenei megközelítésekhez több világsztár figyelmét felkeltette - Sting például amerikai TV-felvételsorozatára, majd 2009-es A Winter's Night: Live from Durham Cathedral című koncert-DVD-jének felvételére is meghívta vokalistának. Biali szólólemezeinek száma immár elérte a hetet. A Müpa közönsége az utóbbi évek terméséből kap ízelítőt, elsősorban a 2023-as Your Requests című lemez anyagából. Laila Biali reméli, hallgatósága megérzi, hogy ezen az estén minden kívánságuk teljesülhet.

Laila Biali Trio:

ének, zongora: Laila Biali
bőgő: N. N.
dob: Ben Whittman

Vendég:

trombita: Fekete-Kovács Kornél

Rendező: Müpa

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 1 000 Ft
II. Árkategória : 3 900 Ft
III. Árkategória : 5 800 Ft
IV. Árkategória : 7 300 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15....

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:
Új koncertek