Szeged 2024. Jun. 19. (21:00)
Jegyvásárlás

NOUVELLE VAGUE koncert Szegeden


NOUVELLE VAGUE koncert Szegeden

A két francia producer-muzsikus, Olivier Libaux és Marc Collin által életre hívott Nouvelle Vague a kétezres évek elején új stílust teremtett. Olyan nagysikerű zenekarok számainak újraértelmezésével szereztek maguknak hírnevet, mint a Joy Division, Billy Idol, The Clash, Blondie vagy a Dead Kennedys. Úgy nyúltak hozzá a nagynevű elődök slágereihez, hogy az erőteljes eredeti hangzásvilágot melankolikus, lágy dallamokra cserélték, finom akusztikus hangszereléssel és gyönyörű énekhangokkal. Koncertjeiken csak a két alapító tag jelenléte vehető fixre, míg a szebbnél szebb hangú énekesek folyamatosan cserélődnek mellettük. Korábban fellépett velük Camille, Phoebe Killdeer, vagy az elbűvölő, szólóprojektjével Magyarországon is koncerttermeket megtöltő Mélanie Pain.

Annak ellenére, hogy a Nouvelle Vague-t kezdetben rövid életű vállalkozásnak tekintette, Collin a 20 éven át tartó tartós sikeréről elmélkedik, amelyet a francia újhullámos művészeket feldolgozó változatos albumok, eredeti kompozíciók és különböző zenei stílusok egyedi újraértelmezései jellemeztek. A 2024. február 16-án napvilágot látott új album, a "Should I Stay Or Should I Go" folytatja a tendenciát, a poszt-punk klasszikusok popos feldolgozásaival.

Az albumon szereplő dalok (zárójelben az eredeti előadó):

1. What I Like Most About You Is Your Girlfriend (The Specials, 1984.)
2. People Are People (Depeche Mode, 1984.)
3. You Spin Me Around (Dead or Alive, 1985.)
4. Only You (Yazoo, 1981.)
5. She’s In Parties (Bauhaus, 1983.)
6. The Look Of Love (ABC, 1982.)
7. Shout (Tears for Fears, 1985.)
8. Should I Stay Or Should I Go? (Clash, 1981.)
9. Rebel Yell (Billy Idol, 1983.)
10. Breakfast (Associates, 1985.)
11. Girls On Film (Duran Duran, 1981.)
12. Rapture (Blondie, 1980.)
13. This Charming Man (The Smiths, 1984.)

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 000 Ft
II. Árkategória : 10 990 Ft
III. Árkategória : 12 990 Ft
IV. Árkategória : 14 990 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek