Budapest 2022. Jan. 18. (18:00)

Oláh Kálmán Jr. (szaxofon) és Egri János Jr. (zongora)


Oláh Kálmán Jr. (szaxofon) és Egri János Jr. (zongora)

MVM Koncertek – „Junior Prima Díjasok hangversenysorozata” 1.
Oláh Kálmán Jr. (szaxofon) és Egri János Jr. (zongora)
A művészek saját kompozíciókat és amerikai jazz standard feldolgozásokat adnak elő a mai kor szellemiségében, stílusjegyeiben.
A hangversenysorozat névadó főszponzora az MVM Zrt.

OLÁH KÁLMÁN JR.

Oláh Kálmán Jr. zenei tanulmányait zongorán kezdteindította, majd 13 évesen szaxofonon iskezdett folytattatanulni. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban végezte el középiskolai tanulmányait Kolmann Gábor növendékeként. Zenekarával, az Oláh Kálmán Jr. Quartettel, valamint édesapjával és testvérével, Oláh Kálmán és Oláh Krisztián zongoraművészekkel számos hazai és külföldi koncerten lépett fel. 2019 februárjában készítette el első lemezfelvételét: az Oláh Krisztián Quartet At the Back of My Mind című albumán szaxofonozik. 2020 februárjában mutatták be az anyagot a Művészetek Palotájában, a világhírű szaxofonos, Rick Margitza közreműködésével.
Ugyanabban az évben tavasszal elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső- ösztöndíjat, amely nagy hatással volt zenei fejlődésére. Az év végén újra a Müpában lépett fel, ezúttal a Bartók Béla Hangversenyteremben az Oláh Kálmán Szeptett tagjaként, olyan bőgőssel maga mellett, mint a világhírű John Patitucci. 2021 elején quartettje quintetté bővült, és két saját kompozíciójáta (Donatella, Impromtu) stúdió́klip formájában került rögzítették.ésre. Utóbbi a Magyar Jazz Szövetség által megrendezett „Combo” verseny Llegjobb kompozíció díját nyerte el. Kiemelkedő tanulmányi és szakmai eredményei elismeréseként megkapta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíját. Tanárai az egyetem mester szakán Borbély Mihály, Elek István és Bacsó Kristóf, akik nagyban hozzájárulnak a fiatal művész előmeneteléhez. Kálmán azóta már új anyagon dolgozik, célja, hogy zenekarára írt kompozícióit, játékát külföldi, nagy presztízsű termekben is megmutathassa, és ezzel a magyar jazz új generációját is pozícionálja a nemzetközi zenei szcénában.

Egri János Jr.

Egri János Jr. 1997. szeptember 30-án született Budapesten, muzsikus dinasztiában. Hétéves korában kezdett el tanulni zongorázni, és több népdaléneklési versenyen is remekelt. Nyolc évig Tollasiné Kelemen Lívia volt a zongoratanára, emellett 2 évig Izsák Imrénél tanult hangképzést a Józsefvárosi Zeneiskolában. 2010-ben közös lemezt készített édesapjával, melyen amerikai örökzöldeket énekelt. Középiskolai tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora szakán kezdte 2012-ben. 2013-tól a Bartók Béla Konzervatórium jazz-ének szakán folytatta tanulmányait, ahol Lakatos Ágnes, Urbán Orsolya, Pocsai Kriszta és Karosi Júlia tanította. 2020-ban jazz-ének előadóművész diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Berki Tamás, Lakatos Ágnes és Urbán Orsolya tanítványaként. Jelenleg Oláh Kálmán növendéke az egyetem mesterképzési jazz-zongora szakán. 2014-ben a legjobb énekes improvizációért járuló különdíjban részesült a marosvásárhelyi Student Jazz Fesztiválon. 2016-ban elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső emlékére rendezett III. Országos Jazz-Zenei Verseny első díját ének kategóriában. A Magyar Jazz Szövetség által megrendezett Év Fiatal Jazz Zenésze 2021. verseny szakmai díjasa. Számos fesztiválon fellépett már, többek között az isztambuli International Literature Fesztiválon, az Oradea Jazz Fesztiválon, a Hajómalom Fesztiválon, a Debreceni Jazz Fesztiválon és a Zempléni Jazz Fesztiválon. Közreműködött már többek között Szakcsi Lakatos Bélával és Oláh Kálmánnal.

A koncerthelyszíneken maszk viselése kötelező. Kérjük, minden esetben tartsák be a járványügyi intézkedéseket.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek