Budapest 2022. May. 22. (19:00)

SZERETET KONCERT


SZERETET KONCERT

Szeretet Koncert a Békéért, Ukrajnáért, Kárpátaljáért.
Az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére összefogott az ország. Önkéntesek ezrei, támogatók tízezrei segítik a hozzánk érkezőket.

Nyolc segélyszervezet a magyar zenei élet legnevesebb előadóit kérte fel, hogy egy közös jótékonysági koncert keretében művészetükkel hitet tegyenek a béke és a szeretet mellett. A SZERETET KONCERTEN 2022. május 22-én 19 órától a Papp László Budapest Sportarénában a Danubia Zenekar kíséretében Herczku Ágnes, Miklósa Erika, Rost Andrea, Bogányi Gergely, Bródy János, Dés László, Lovasi András, Nikola Parov, Pál István Szalonna, Szakcsi Lakatos Béla, valamint Magyarországon tanuló ifjú orosz és ukrán zeneművészek lépnek fel. A koncert teljes jegybevételét a szervezők a Kárpátalján található ráti Szent Mihály Gyermekotthon és a Szolyvai Gyermekotthon fejlesztésének támogatására fordítják, olyan részlegek kialakítására, melyek a háború által traumatizált, szüleiket elvesztő gyermekeknek nyújtanak majd új otthont.

Az esemény az adománygyűjtés mellett egyben köszönetnyilvánítás is az önkénteseknek és támogatóknak az ukrajnai menekültek ellátásában végzett munkájukért.

Korábban még soha nem látott módon mozdult meg az ország az Ukrajnából érkezők megsegítéséért. Február vége óta a civil szervezetek koordinálásával önkéntesek, támogatók ezrei, tízezrei dolgoznak éjjel-nappal, hogy a háborús helyzet miatt otthonukat elhagyni kényszerülő családok megfelelő ellátásban részesüljenek. Munkájukra sajnos még mindig szükség van és szükség is lesz, de az önkénteseknek is kijár a pihenés, alkalmat kell biztosítani számukra, hogy picit megálljanak és egy őket köszöntő eseményen együtt megérezzék azt a hatalmas erőt, amit segítő közösségük nyújtott a rászorulóknak.

Nyolc segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Katolikus Karitász és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyedülálló összefogásának köszönhetően jön létre 2022. május 22-én a SZERETET KONCERT, mely a jövőbe, a békébe vetett hit kifejezése, hiszen a köszönetnyilvánítás mellett már az újjáépítést, a gyermekek traumáinak feloldását, a lelki sebek begyógyítását is szolgálja.

„Én is voltam önkéntes a Keleti-pályaudvaron, befogadtunk átutazó családot is és hosszú távra is felajánlottunk lakhatási lehetőséget. Ezek a személyes találkozások mélyen megérintettek és sokakkal beszélve úgy éreztük, hogy szükség van egy nagy, közösségi összefogás élményre is, amely hitet és bíztatást adhat mindenkinek a béke ügye mellett.” – mondta el Meskó Zsolt, a SZERETET KONCERT egyik fő szervezője.

A nyolc segélyszervezet önkéntesei térítésmentesen tekinthetik meg a magyar zenei élet legnevesebb előadóinak produkcióiból álló előadást, de támogatói jegy vásárlásával bárki részese lehet a különleges koncertnek. Herczku Ágnes, Miklósa Erika, Rost Andrea, Bogányi Gergely, Bródy János, Dés László, Lovasi András, Nikola Parov, Pál István Szalonna, Szakcsi Lakatos Béla, és a Danubia Zenekar Dobszay-Meskó Ilona és Dénes István vezényletével, valamint Magyarországon tanuló ifjú orosz és ukrán zeneművészek produkciói bizonyára egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújtanak majd minden néző számára.

„Az összes fellépő művész első szóra, nagy örömmel, lelkesen vállalta el a felkérést, mindannyian magukénak érzik a SZERETET KONCERT céljait. Mi zenészek, előadók legtöbbet a tehetségünkkel, a művészet erejével tudnunk segíteni, így most közösen köszönhetjük meg azoknak a munkáját, akik másokat segítenek. Zenénkkel a lélekhez szólunk, és a gyermeki lelkek gyógyulásához is megpróbálunk hozzájárulni az adománygyűjtéssel.” – mondta el Ács Péter Ferenc, a Danubia Zenekar ügyvezetője, a koncert zenei vezetője.

 A koncert helyszínét a Papp László Budapest Sportaréna térítésmentesen ajánlotta fel a jótékonysági koncert javára, és ingyenesen működik közre minden művész és a koncertet szervező, lebonyolító összes résztvevő: Danubia Zenekar, Auditórium Hungaricum Nonprofit Kft., Jegy.hu, Szatyi Stage Team, Klemm koncert, Demján Sándor Alapítvány, WELL, JCDecaux, Mahir, Lapker, Ringier Hungary, PPH Media, Magyar Kurir, Centrum Média.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek