Veszprém 2022. Jul. 15. (21:00)

ZAZ ORGANIQUE TOUR


ZAZ ORGANIQUE TOUR

A VeszprémFest ötödik napján a jazz, a soul, és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia sztár, ZAZ koncertjét élvezheti a közönség. 2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, amelyről a Je veux című dal bombasiker lett.

ZAZ ötéves korától zeneelméletet, hegedűt, zongorát, gitárt és éneklést tanult, zenei hatásai között Vivaldi és Ella Fitzgerald egyaránt szerepel. Kezdetben utcazenészként játszott a Montmartre-on, majd apró klubokban lépett fel. Első zenekara a Fifty Fingers blues együttes volt, amellyel fesztiválokon és kisebb turnékon vett rész, később az Izar-Adatz baszk varietécsoporthoz csatlakozott.

2009-ben megnyerte a Tremplin Génération France Bleu/Réservoir-t, amivel egycsapásra ismertté vált. 2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, amelyről a Je veux című dal bombasiker lett. Listavezető volt
Franciaországban, Belgiumban és Lengyelországban, 2010-ben ő volt a legnépszerűbb francia énekes. 2011-ben elnyerte az EBBA, majd a European Border Breakers-díjakat, 2015-ben Echo-díjat kapott a legjobb nemzetközi női rock/pop művészként. Koncertjeivel bejárta egész Európát, de fellépett Kanadában és Japánban is.

Ötödik, legújabb stúdió albumát a világjárvány ideje alatt készítette, és októberben jelentette meg ISA címmel.

ZAZ Organique Tour című koncertsorozatának keretében látogat el Veszprémbe.

(Esőhelyszín: VeszprémAréna)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek