A Müller Péter Sziámi AndFriends dalpályázatot hirdet középiskolások számára

2017/02/24  ·     ·  koncert.hu

„Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó..." – így szól a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egyik dala, s egyben ez a feladat is: várják bármilyen formában történő, videóra rögzített feldolgozását.

A Müller Péter Sziámi AndFriends dalpályázatot hirdet középiskolások számára

A Fel! Dolgozás! Szeretni még pályázat ötlete onnan jött, hogy a tatabányai Árpád Gimnázium diákjai ottani fellépésünkkor azzal a meglepetéssel várták a zenekart, hogy egy szál gitárkísérettel előadták a dalt, majd nemsokára elküldték az erről készült videófelvételt is:


Miután a zenekar hamarosan két budapesti iskolából is kapott hasonló videót, elhatározták, hogy a dalra országos középiskolai feldolgozásversenyt hirdetnek.

Műfaji megkötések nincsenek. A videó például tartalmazhatja a Szeretni még kórusváltozatát, egy szál gitáros, ritmushangszeres vagy billentyűs kísérettel előadott verzióját, rock- vagy akusztikus zenekari, opera- vagy bármilyen egyedi verziót. A szövegnek az eredeti énekdallammal kell elhangoznia.

Az eredeti dal:

 
A kotta és az akkordok letölthetők innen. 

A videófeltöltéshez itt találtok segítséget


Nevezési díj nincs, a jelentkezés feltétele, hogy középiskolás korú (14-19 éves) diákok adják elő a dalt magyar nyelven. A határon túl élők jelentkezését is szívesen és azonos feltételekkel várják.

Azt kérik, feldolgozásotokat vegyétek fel – akár mobiltelefonos – videóra, töltsétek fel („nem listázott"-ként) a YouTube-ra, és a linket küldjétek el az andfriends.szeretnimeg@gmail.com címre. A levél tárgya legyen SZERETNI MÉG, tüntessétek fel a készítőket! (Egyéni jelentkezők, csoportok és osztályok is nevezhetnek.)

Beküldési határidő: 2017. április 30.

A legjobban sikerült feldolgozások értékes díjakban részesülnek:

Roland GO:KEYS szintetizátor; nagy értékű egzotikus Cserépváros kézihangszer-összeállítás, egy kétnapos osztálykirándulás költségeinek fedezése, 4 db heti bérlet a Sziget Fesztiválra, 4 db heti bérlet a VOLT Fesztiválra, egyéves állandó belépő a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertjeire, a legjobban megszólaló zenekarnak stúdiófelvétel és lyric videóklip elkészítése és közzététele, valamint fellépési lehetőség a Müller Péter Sziámi AndFriends Sziget Fesztivált záró koncertjén.

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar tagjaiból, ill. szakmai résztvevőkből álló zsűri (Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Varga Orsolya, Roszik Hella, Winterverber Csaba, Angler Ákos), valamint Bérczesi Róbert (hiperkarma), a dalban éneklő (és fütyülő) Baka Rebeka, Gerendai Károly (Sziget), Lobenwein Norbert (VOLT), Tóth Csaba (Roland East Europe Kft.) értékeli a produkciókat.

KÜLÖNDÍJ! Kakukktojás különdíjban részesítik a korosztályon kívül eső (idősebb vagy fiatalabb) pályázóktól érkező munkák legkiválóbbját.

Eredményhirdetés és díjátadó: a Müller Péter Sziámi AndFriends
május 12-i budapesti koncertjén a Dürer Kertben – Budapest, XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 19-21.


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek