jksz

Újraforgatják a Live Aid-et!

3 hete  ·     ·  Juhász Vali

Legalábbis a Queen emlékezetes, 1985-ös jótékonysági koncert-fellépését veszik fel éppen a készülő Bohemian Rhapsody című filmhez. (Többek szerint ez volt a Live Aid csúcspontja)

Fotó: Dave Hogan/John Shearer/Getty Images

Ezt Brian May Instagram-oldaláról tudhattuk meg, aki boldogan tette közkinccsé a forgatáson készült fotót.

A szóban forgó film előkészületeit jó ideje kiemelkedő figyelemmel kíséri a sajtó, így néha úgy tűnik, az előkészületek nyúlnak, mint a rétestészta... Aztán egyszer csak  – egy héttel ezelőtt – megnevezték Bryan Singer filmjének az összes főszereplőjét. Ez a zenekar tagjait alakító színészeket jelenti. A film forgatókönyvét Justin Haythe írta (az ő nevéhez fűződik a Mad Max - Revolutionary Road sztorija).

ÉS AKKOR DOBPERGÉS!

A Queen-film leghfőbb szerepeiben:

Joe Mazzello a basszusgitáros John Deacon-t,

Ben Hardy Roger Taylor dobost,

Gwilym Lee pedig a szólógitárost, Brian Mayt alakítja.

Az már régebben eldőlt, hogy a legendás frontembert, Freddie Mercury-t Rami Malek játssza majd.

Rami Malek, Joe Mazzello,  Ben Hardy, Gwilym Lee

John Deacon, becenéven "Deacy", több kislemezt is komponált az együttesben, köztük a Top 10-es "You're My Best Friend", az "Another One Bites the Dust", a "Back Chat" és az "I Want to Break Free". Deacon a zenekar pénzügyeinek kezelésében is részt vett.  Az őt alakító Joe Mazzello, akinek pályafutása Tim Murphy emlékezetes szerepével kezdődött a Jurassic Parkban, az elmúlt években egy sor filmsikerben szerepelt, köztük a The Social Network (Jesse Eisenberggel), G.I. Joe: Megtorlás, The Wild River, Shadowlands.

Mazzello kicsit megnőtt a Jurassic Park óta...

Roger Taylor, aki minden idők egyik legnagyobb hatású rock-dobosa, minden egyes Queen-albumon legalább egy dalt komponált és el is énekelt. A tenorhangú énekes-dobost megformáló Ben Hardyt korábban az X-Men: Apocalypse-ban láthattuk, és ő szerepel majd az új Mary Shelly (Frankenstein)-filmben.

A Queen-filmben majd a zene ad szárnyakat neki?

Brian Mayaki Mercuryval és Taylorral alapító tagja az együttesnek – jellegzetes gitárjátéka uralta a Queen hangzását a 70-es évek közepétől a 90-es évek elejéig. A gitáros-fenomént alakító Gwilym Lee szerepelt a Jamestown és a Midsomer gyilkosságok című sorozatban.

Ideje volt valami combosabb szerep után futni...

A film amerikai bemutatója 2018. december 25-én várható. 

 

Szólj hozzá!


Háromezer kiló debreceni páros a Zamat fesztiválon – nem semmi!

Háromezer kiló debreceni páros a Zamat fesztiválon...

Három nap alatt összesen háromezer kilogramm debreceni páros kolbásszal – és természetesen koncertekkel várják az érdeklődőket a hétvégén a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Apu, kezdődik: Lesátánistázták a metálzenekart Kecskeméten, HEX-lemezt nem árulhatnak, de azért fellépnek

Feltehetően minden idők leglátogatottabb Apey & The Pea koncertje lesz Kecskeméten pénteken. A buli adatlapját mellékeltük, ha valaki esetleg még csatlakozni akar.

Anna and the Barbies – Értelmetlen, avagy megnéztük az Álmatlan-koncertfilmet

Az Anna and the Barbies zenekar 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban tartott egy lemezbemutatót, amely az Utópia turné része volt. E koncert felvételei adták az alapot az Anna and the Barbies – Álmatlan koncert- és dokumentumfilm megalkotásához.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
Új koncert helyszínek
Új koncertek