Kinek jobb a fesztiválszerkója?

2017/04/26  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A efottozók ízlése – mint ahogy minden fesztiválozóé – nemcsak a zene, de a divat terén is igencsak különböző, és ez természetesen nemcsak a bérletesekre, de a színpadra lépő zenészekre is érvényes. A 2017-től hatnaposra bővült fesztivál jóvoltából most szét lehet nézni a szettek között.

Kinek jobb a fesztiválszerkója?

Az extrémek

Mint mindenhol, az EFOTT-on is szép számmal fordulnak meg olyan elődadók – és persze fesztiválozók –, akik extrém öltözködésükkel is feltűnést keltenek. Ide tartozik a koncerteket bodysurffel fűszerező Péterfy Bori, aki hol csupaflitter nadrágjával, hol a szivárvány színeiben pompázó, foszforeszkáló patchwork köpenyével hódít. De Pásztor Annát sem kell félteni, ha feltűnő szerelésekről van szó.

"Fesztiválon mindent ér! Ott lehetek egyszerre ufó, indián és szamuráj. Amúgy minden koncertre egy bőröndnyi ruhával indulok el, aztán az utolsó percekben, az aktuális hangulatom szerint magamra pakolom azt, ami éppen jön – meséli az Anna and The Barbies énekesnője. Az idei szezonra is mindenféle izgalmas szereléssel készülök, 3D-ben is fognak nekem ruhát és jelmezeket nyomtatni. Van viszont egy szett, ami nélkül nem indulok fesztiválozni: egy 17 centis latex magassarkú, egy xxl-es atléta, amit miniruhának használok, és egy leggings. Ennyivel meg is lehet váltani a világot."

Péterfy Bori megjelenéséről itt írtunk pár szóban

A karakterhűek

Olyan előadók is akadnak, akik megjelenésükkel is zenei stílusukat tükrözik. Az Ivan and The Parazol tagjai például egy pillanatig sem tagadhatják, hogy szívüket a beat és rock and roll dobogtatja meg, hiszen a fiúk nemcsak zenéjükben, de öltözetükben is hűen ábrázolják a 60-as évek Amerikáját. Bőrkapcsok és csatok, bokáig érő kabát és cilinder – ez már a Paddy and the Rats, akik nemcsak zenéjükben idézik meg az ír kocsmák hangulatát.

A stílusteremtők

Farmer, ing, nyakkendő, zakó, tornacipő és fullcap – az első hangzásra és vizualizálásra össze nem illő darabokat a Wellhello-s srácok sikeresen honosították meg, egy egészen új divathullámot vezetve be a köztudatba. Hasonlóan komolyan veszik a fellépést a Hurts tagjai is, akik összetéveszthetetlen dalaik mellett, kifogástalan stílusukról is világszerte ismertek.

Az eklektika szerelmesei

Van az a pillanat, amikor a rajongó felnéz a színpadra és hirtelen nem tudja, hogy egy színes, szürreális álomba keveredett-e, vagy a valóság ilyen eklektikus. Ez az érzés rendszeresen előjöhet a a Soerii és Poolek koncertjein, akik a műanyag parókák mellett előszeretettel hordanak színes cicanadrágot, és időnként a színpadképet jelmezes táncosokkal is kiegészítik.

Hiphopos lazaság

Az R’n’B, hiphop és egyéb laza stílusok képviselői nemcsak dallamiakban és szövegeikben mellőzik a korlátokat, hanem öltözködésben is. Sean Pault bő cuccai, időnként csillogó kiegészítői és a fuxai nélkül szinte már el sem lehet képzelni, de bizonyára Tinie Tempah is a szokásához hasonló, őrült, elborult és nagyon lezser viseletben jelenik majd meg a Velencei-tó partján.

efott

Képtár

  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56256
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56257
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56258
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56259
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56260
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56261
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56263
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56264
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56265
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56266
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56267
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56268
  • Kinek jobb a fesztiválszerkója? kép 56269
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek