Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on

A 31 éves brit énekes még a Too Close-szal futott be, de aki belehallgat a többi szerzeményébe, annak egyből világossá válik, hogy népszerű, poposabb slágerei ellenére inkább a soulosabb vonalra koncentrál.

Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on

Az első lemeze óta (The Lateness of the Hour, 2011) már két stúdióalbumot is kiadott, legutóbbi a Tail Of Lions címmel jelent meg 2016 novemberében, mostani turnéja során ezt népszerűsíti. Ezzel a lemezzel stílusában és hangulatában az eddigi dalokhoz egészen hasonló hangzást kaptunk.

Az A38-as sold out bulit a magyar Window nevű együttes kezdte, egészen kellemes meglepetést okozva. A magát neosoul-triphop műfajba soroló banda csupán néhány hónapja állt össze régebb óta zenélő tagokból, akiknek nem ez az első zenekara. Inspirációik között több kortárs soul előadót is megneveztek. Nem meglepő módon Alex Clare első albuma is hatással volt rájuk, így külön öröm lehetett számukra a lehetőség, hogy előtte zenélhettek. A fellépéseken az alapból 4 tagból álló együttes ki szokott egészülni vendégzenészekkel, ennek okáról a gitáros-énekes Kocsis Bence nemrég így nyilatkozott:

“Élőben szeretnénk minél izgalmasabban megszólalni és adott esetben mindig egy kicsit mást és újat nyújtani a koncerteken. (..) Az A38-on Zahár Fanni fuvolán és szaxofonon tart velünk, Novai Gábor billentyűn és Méhes Adrián is megszólal ének fronton két dalban”.

Nos, mindez meghozta az eredményt, a koncert hangulata szuper volt, az együttes előadása profi, ráadásul a modern soul-os hangzással szépen előkészítették a terepet az est főfellépőjének.

Rövid átszerelés után 9 körül lépett a színpadra Alex Clare, akit a közönség nem meglepő módon kitörő lelkesedéssel fogadott. Egészen hatásosra sikerült a belépő, a sejtelmes félhomályból kilépve már az első akkord felcsendülésekor beindult a buli. Az első albumról a popos, mindenki által ismert slágerekre (Too Close, Up All Night, Treading Water) az egész közönség megmozdult, és együtt táncolt, de a lassabb, líraibb dalokat is nagy sikert arattak, ugyanis Alex Clare hangja fantasztikusan szól élőben is. Külön pozitívum ezeknél a daloknál a klubkoncertek hangulata, Alex egészen meghitt légkört tudott teremteni. Egészen más volt egy ilyen koncert során hallani az érzelmesebb, lassabb dalokat, mint anno a szigetes fellépésén, ahol a Nagyszínpadról a napsütésesben kora délután nyilván nem jön át minden úgy, ahogy kellene.

A setlist tartalmazott régebbi és új dalokat is, és a bulizós és soul-osabb dalok váltakozása miatt a koncert íve nagyon szépen volt felépítve.

Az énekes különleges hangja, és csodálatos, érzelmekkel teli dalai, dalszövegei mellett személyisége miatt is nagyon népszerű. Az este folyamán a rajongókkal (brit létére) viszonylag sokat kommunikált, ami számomra elég nagy pluszpont minden zenekarnál és zenésznél, mert így sokkal személyesebbnek érzem a koncertet. Folyamatosan dícsérte a közönséget és köszönte meg tőlünk a szeretetet, amit itt kap.

Kiváló koncert volt, remélem a jövőben több hasonlón vehetünk még részt!

 

 


Képtár

  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55429
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55430
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55431
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55432
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55433
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55434
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55435
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55436
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55437
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55439
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55440
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55441
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55442
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55443
  • Remek hangulatú telt házas koncertet adott Alex Clare az A38-on kép 55444
 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek