2017. Sep. 28. - 2017. Oct. 01

13. Újbuda Jazz Fesztivál


13. Újbuda Jazz Fesztivál

Az elmúlt 12 év gyakorlatával szemben idén szeptember végén rendezik meg az Újbudai Jazz Fesztivált. Az A38 Hajó, kulturális központ és étterem, valamint a MU Színház együttesen bonyolítja le az önkormányzat által támogatott kulturális eseménysorozatot, amelynek részeként a nemzetközi dzsesszélet prominensei látogatnak el az A38-ra, hogy lenyomjanak egy-egy fergetegpartit.

Ezt a fesztivált azonban hiba lenne összekeverni a szokásos nyári zenei eseményekkel, az újbudai jazzkarneválon nem a mainstream együttesek lépnek fel. Az A38 gyomrában és a MU színpadán az improvizatív jellegre fókuszáló, avantgard és kísérletező kedvű zenészek mutatják meg – elsősorban a vájt fülű rajongóknak – az elmúlt esztendők legújabb dzsessztrendjeit. A szeptember 28.–október 1. közötti esemény alkalmával indul el az egész évadon átívelő Random Trip-sorozat is, amelyen többnyire hazai dzsesszzenészek jammelnek.

A fesztivál többi koncertjén különleges pillanatokban oldódhatnak fel azok, akik szeretik a megszokott hangzásoktól elütő új utakat, különleges hangzásokat kereső, schönbergi dodekafón hangzást. Az improvizáció határa itt a csillagos ég, a gyakran külföldi és hazai zenészek által ihletett momentumok egyszeriek és megismételhetetlenek. Szó szerint, hiszen nincs két egyforma rögtönzés, különösen, ha örömzenélés folyik a színpadon. Még szerencse, hogy a hajón minden koncertet felvesznek és archiválnak!

Ez az egyediség kapcsolja be Budapestet a nemzetközi dzsesszélet vérkeringésébe, és ad lehetőséget a fiatal magyaroknak, hogy rangos közönség előtt, rangos külföldi kollégákkal adjanak nagy koncertet, és mutassák meg az itthoniaknak, hogy mire képesek.

Az Újbudai Jazz Fesztivál – bár nemzetközi színvonalú – megőriz egy kis családias hangulatot. A koncertek után a közönségtalálkozókon a 30 pluszos, otthonról már ritkábban kimozduló zenerajongók kibeszélhetik aktuális élményeiket, és az előadók is szívesen eszmét cserélnek egymással és a közönséggel is.

Forrás: http://ujbuda.hu/ujbuda/szenvedely-es-vadsag-az-ujbudai-jazz-fesztivalon

 

Jegyek:
September 30.
15:00
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek