Budapest 2015. Apr. 08. (19:30)

Baráti Kristóf és vendégei


Baráti Kristóf és vendégei

Közreműködők:

Baráti Kristóf
hegedű
Kim Kashkashian
brácsa
Várdai István
cselló
Jean-Efflam Bavouzet
zongora
  • J. S. Bach: d-moll partita szólóhegedűre, BWV 1004
  • Beethoven: D-dúr ("Szellem") trió zongorára, hegedűre és gordonkára, op. 70, No. 1
  •  
  • Martinů: Három madrigál hegedűre és brácsára, H. 313
  • Fauré: I. (c-moll) zongoranégyes, op. 15

A 2014-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Baráti Kristóf az utóbbi években vált a magyar zenei élet egyik népszerű és sokat foglalkoztatott szereplőjévé. Ördögi virtuozitása, széles repertoárja, rendkívüli munkabírása lehetővé tette számára, hogy lemezre vegye Bach és Ysaÿe szólószonátáit, Beethoven összes hegedű-zongora-szonátáját, valamint Paganini két hegedűversenyét. Nincs annál nehezebb és kockázatosabb vállalkozás egy művész számára, mint amikor egy szál hangszerrel, kíséret nélkül áll pódiumra, de Baráti ilyenkor is elemében érzi magát - ebben a szerepben mutatkozik meg a nyitószámban. Talán a Kossuth-díjnál is nagyobb elismerés, hogy meghívását világhírű vendégek fogadták el, akikkel a kamarazene-irodalom klasszikus és különleges alkotásaiból válogat.
Az örmény családból származó, amerikai Kim Kashkashian a világ egyik legjobb brácsaművésze, és ez nem üres szólam, hanem tény. A szólóművek mellett másik fő területe a kamarazene, lemezei a közös zenélés legszebb pillanataival ajándékozzák meg a hallgatót. Jean-Efflam Bavouzet szintén hatalmas diszkográfiával rendelkezik: lemezre vette Debussy összes zongoraművét, Haydn valamennyi szonátáját, Prokofjev, Bartók zongoraversenyeit, s ő is évek óta az élvonalat erősíti, világviszonylatban is. Várdai István hat évvel fiatalabb Barátinál, 1985-ben született, és ugyanolyan nagy lendülettel hódítja meg a hazai és a nemzetközi pódiumokat, mint idősebb muzsikustársa-barátja, akivel gyakran zenél együtt.


Rendező: Művészetek Palotája

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek