Budapest 2016. Oct. 11. (21:00)

Demeter – Bori Nuovo


Demeter – Bori Nuovo

Demeter László és Bori Viktor zenei barátsága még a kilencvenes évek közepére nyúlik vissza, amikor – bár nem egy időben – de mindketten a legendás, Csepregi Gyula és Vasvári Pál által vezetett In Line zenekar tagjai voltak. 

Ha Budapesten nem is, de Tirolban végül találkoztak, ahová a zenekar meghívást kapott és ahol Demeter László akkor már főállásban tanított. Ettől kezdve Bori Viktor rendszeresen dolgozott a dobos különböző projektjeiben, legtöbbször Tirolban.

2010 nyarán aztán egy landecki stúdióban felvették fel demeter László Danke… című lemezének anyagát, melyen a dobos kompozíciói szerepelnek Zsoldos Béla hangszerelésében.  A szerzői kiadású korongon Bori Viktor mellett Zsoldos Béla vibrafonon és marimbán, a kiváló német bőgős Thomas Hauser és az Innsbruckban élő, de Ausztria-szerte ismert szaxofonos Florian Bramböck működtek közre. Ezt lemezbemutató koncertek követték nemcsak Tirolban, de Magyarországon is.

2012 őszétől váratlan fordulat következett be, amikor Bori Viktor ugyanabban a tartományi zeneiskolában (Landesmusikschule-Reutte) kapott tanári állást, ahol Demeter immáron 25 éve az ütős tanszakot vezeti. Ráadásul egy új jazztanszak beindítását kapták feladatul, mely 2013 februárjától nagy sikerrel működik és az iskola által benevezett jazzcombók azóta sorra nyerik az osztrák ifjúsági jazzversenyeket.

Időközben Bori Viktor szerződése ugyan már lejárt, de a bő egy évig tartó közös munka – mely az iskolán kívüli zenei projektekben is megvalósult – újra összekovácsolta kettejüket. Egy ilyen közös projekt volt a Viktor László Band, mellyel rendszeresen felléptek Innsbruck neves klubjaiban (Jazz Cantina stb), valamint nagy sikerrel szerepeltek 2013 nyarán Schwazban az Outreach fesztiválon, Florian Bramböckkel.

Az Opusban bemutatkozó Bori-Demeter Nuovo kvartettel alig néhány hete vették fel a törökbálinti Supersize stúdióban vadonatúj anyagukat, melynek többségét Demeter László zeneszerzőként, Bori Viktor pedig társszerzőként és hangszerelőként jegyzi. A lemez szólistája a remek fiatal bécsi trombitás Simon Plötzeneder, basszusgitáron pedig Lattmann Béla játszik.

Az ebből az anyagból ősszel megjelenő CD-jüket mutatják be az Opus jazz Clubban induló turnéjuk során, mely Bécset és Passaut érintve aztán Innsbruckban ér majd véget.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek