Budapest 2016. Dec. 23. (19:00)

Édes Anna musical


Édes Anna musical

Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott és az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet. A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, 'slágergyanús' betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét. A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak. De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata....

Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott és  az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet. 
A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, 'slágergyanús' betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét. 
A cselédtörténetben Kosztolányi az emberi kiszolgáltatottsággal szembeni iszonyatát fejezte ki, az adott kor társadalmi viszonyai között. Akkoriban a cselédet nem vették emberszámba, megalázták és az emiatt felgyülemlett indulat végül tragédiába fulladt...
Mindehhez kitűnő atmoszférát teremt a  sodró lendületű zene, a dalok fülbe mászó ritmusa, az érzékeny, kifejező dalszövegek, a tragédia átélésének katartikus élményét nyújtva a nézőnek.
A zenei alap kiválóan illeszkedik a történethez, kifejezi a színpadon zajló eseményeket, visszaadja az érzelmi konfliktusok keltette hullámzásokat. 
A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak. 
De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata....

Addig is lélegzetvisszafojtva figyelhetjük a történetet és dúdolhatjuk a musical két 'slágerét': Isten szeret....Anna az más....,melyek még az előadás után is sokáig csengenek a fülekben.


Szereposztás:

 

Édes Anna : Horváth Mónika
Vizy úr: Buch Tibor
Vizyné: Bodnár Vivien
Ficsor: Juhász György
Jancsi úrfi: Getto Márton
Moviszter Úr: Boronyák Gergely
Tatár úr: Szabó Endre 
Tatárné: Farkas Zita
Druma úr: Albert Gábor
Drumáné: Petrovics Regina
Kéményseprő: Korcsmáros András
Rendőr: Békefi László
Mennyei Margit: Szabó Erika
Katica: Polyák Rita
Lidi: Gere Orsolya
Örzsi: Péterffy Lili
Karolin: Sallak Dóra
Lujzi: Kereki Anna

Bíró: Horváth Zsolt Hozsó

 

Tánckar: 

Kovács Petra
Langó Bernadett
Szombath Gergő
Szelle Marcell

Vendég hegedűművész: Nédó Olga

Készítők:
Rendező: Tóth Ádám
Rendező asszisztens: Turóczi Izabell
Zene: Horváth Zsolt Hozsó
Dalszövegek: Tóth Ádám, Horváth Zsolt
Koreográfus: Sallak Petra
Jelmez: Boka Boglárka
Díszlet: Csiszár Imre
Hangmérnök: Hlaszny Ádám
Fénytechnikus: Szilágyi Yvett
Kellék: Matusz Gergő
Öltöztető: Matusz Andrea

Budapesti Showszínház Produkció
www.showszinhaz.hu
www.facebook.com/budapestishowszinhaz
www.facebook.com/edesannamusical

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek